23 Nisan 2013 Salı

Şirketiniz ERP'yi Başarıyla Kullanabilir mi? e-MOR İnanıyor

ERP sistemi kullanmak işlerinizde size yardımcı olur mu?

Peki ERP sistemine yapacağınız yatırımın başarılı olması için nelere dikkat etmelisiniz? Şirketinizin ERP sistemini başarıyla kullanması için sunduğumuz önerilere kulak verin.

1. Size ve şartlarınıza en uygun ERP sistemini seçin. ERP seçiminde amaç şirketinizin iş süreçlerine en uyumlu olan ve gerektiğinde hızlı uyarlamalar yapmanıza imkan sağlayacak esneklikte olan ERP sistemini seçmenizdir. Seçeceğiniz ERP sistemi iş süreçlerinize ne kadar uyumluysa o kadar kolay kullanıma alabilir ve fayda sağlayabilirsiniz. İş ihtiyaçlarınız zaman içerisinde değişecektir. Bu değişimlere hızla ve düşük maliyetle adapte olabilen esneklikte bir ERP sistemini tercih ederseniz ERP sisteminizi uzun yıllar boyunca başarıyla kullanabilirsiniz.

2. Kurulum sürecini etkili yönetin. ERP sisteminizi implemente ederken üst yönetim olarak büyük özen göstermeli ve sistemin hızla devreye alınması için irade göstermelisiniz. Kurulum sürecinde yaşanabilecek aksaklıkları iyi yönettiğiniz takdirde sadece birkaç ay içerisinde ERP sisteminizi tam anlamıyla kullanıma almak hayal değil.

3. Süreç uzmanları ve kilit kullanıcılar yetiştirin. ERP kullanımınızın bir kültür olarak yerleşmesi için sisteminizi ve süreçlerinizi iyi bilen süreç uzmanları ve kilit kullanıcılar yetiştirmelisiniz. Her departmanda bir veya iki süreç uzmanı ve kilit kullanıcı yetiştirdiğiniz zaman yeni işe aldığınız çalışanlarınızın işe hızla adapte olmalarını ve ERP sisteminizi hızla doğru bir şekilde kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece uzun yıllar sorunsuz ve başarılı kullanım elde edebilirsiniz.

4. ERP sisteminizi bütün departmanlarınızda ve her projenizde istisnasız kullanın. Tüm ekibinizi tüm süreçlerinizi ERP sistemi üzerinden başarıyla yürütmeleri yönünde motive edin. Süreçlerinizle ve projelerinizle ilgili aldığınız raporların ERP sistemi üzerinden alınmasını şart koşun. Bu durumda yurt içi ve yurt dışı tüm projelerinizde ERP kullanımını sağlayabilir, süreçlerinizin tamamını uçtan uca kontrol altına alabilirsiniz.

Özel ERP Dosyası. İnşaat Şirketleri İçin Fırsat mı Risk mi?

Şirketinizi büyütüyorsunuz.

Daha fazla sayıda proje yürütüyorsunuz. Daha büyük projeler yürütüyorsunuz.

Büyüyen iş hacminizi başarıyla yönetebilmeniz, sürdürülebilir büyüme yakalayabilmeniz için sağlam bir altyapıya ihtiyacınız var.

İhtiyaç duyduğunuz çalışma altyapısına güçlü bir ERP sistemi kullanarak kavuşabilir misiniz?

Sizin için ERP sistemlerinin barındırdığı fırsatları ve riskleri inceledik:

ERP Sistemi'nin Sunduğu Fırsatlar

1. Süreçlerinizi optimize edin. Proje yönetimi, muhasebe, finans, satınalma, hakediş, ambar, lojistik gibi süreçlerinizi optimize ederek şirketinizin performansınız artırabilirsiniz. Daha etkili çalışarak hedeflerinize erişebilirsiniz. 

2. Verimliliğinizi artırın. İyi bir inşaat ERP sistemi verimliliğinizi çok yükseltecektir. Böylece yüksek oranda tasarruf yakalayarak karlılığınızı artırabilirsiniz. Gereksiz satınalmaların önüne geçebilir, gereksiz ödemeleri engelleyebilir, kaynaklarınızı optimize edebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. 

3. Faaliyetlerinizi ve maliyetlerinizi kontrol altına alın. Büyümekte olan şirketler faaliyetlerini ve maliyetlerini kontrol altına almalı, aksi takdirde hiç beklemedikleri tatsız sürprizlerle karşılaşabilirler. İşlerin doğru ve zamanında yapıldığından, maliyetlerin bütçe disiplini sayesinde kontrol altında tutulduğundan, nakit akışınızın pozitif seyrettiğinden emin olmalısınız.

4. Daha etkili kararlar alın, doğru hamleler yapın. Önünüzü görebilmeniz, projelerinizle, faaliyetlerinizle, maliyetlerinizle ve kaynaklarınızla ilgili etkili kararlar alabilmeniz için iyi bir ERP yazılımının size sunacağı güncel raporlara ihtiyacınız var. Yanlış yönlendirilmemeniz, kararlarınızı zamanında almanız, detaylı inceleme yapabilmeniz ERP sistemi kullanmanıza bağlı.

5. Projelerinizi bütçe dahilinde ve zamanında tamamlayın. İyi bir inşaat ERP yazılımı kullanarak yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm projelerinizi etkili yönetebilirsiniz. Projelerinizin bütçelerini detaylı takip edebilir ve kontrol altında tutabilirsiniz. Projelerinizin ilerlemelerini detaylı ve anlık olarak takip edebilir, zamansal sapmaları öngörebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz.

6. Karlı büyüme gerçekleştirin, kalıcılık sağlayın. İş hacminizin büyümesini karlılığınıza yansıtın, büyümeniz kalıcı olsun. Güçlü bir ERP sistemi kullanırsanız maliyetlerinizi ve kaynaklarınızı daha iyi yönetebilir, karlılığınızı artırabilirsiniz. Sağlam bir yönetim altyapısı kurduğunuz için ilerleyen yıllarda da etkili çalışma biçimlerini her an uygulayabilir ve karlılığınızı sürdürebilirsiniz. 

ERP Sistemi'nin Barındırdığı Riskler ve Riskleri Yönetme Yolları

1. Yanlış seçim yapmayın, sektörünüz ve sizin için en uygun ERP sistemi'ni seçin. Doğru ERP seçimi nedir? Doğru ERP seçimi şirketinizin süreçlerine en uyumlu ve gerektiğinde uyarlama yapabilmeniz için en esnek ERP yazılımını seçmek ve şirketinize uzun vadeli, kaliteli hizmet verebilecek yazılım şirketini seçmektir. Doğru ERP sistemini seçtiğiniz zaman süreçlerinizle ilgili uyumsuzluklar yaşamazsınız, ihtiyaç duyduğunuz raporları hazır bir şekilde bulursunuz ve gerektiğinde yazılımda uyarlamalar yaptırarak çalışmalarınızı sorunsuz yürütebilirsiniz.

2. İmplementasyonda başarısızlığa uğramamak için implementasyonu profesyonel bir şekilde yönetin. ERP implementasyonunuzun başarılı olması için implementasyon sürecinizi profesyonel ve bilimsel yöntemlerle yönetmelisiniz. İmplementasyonunuza en iyi çalışanlarınızı atamalı, üst yönetim desteği sağlamalı ve implementasyonunuzu yakından takip etmelisiniz.

3. Kullanıcılarınızın direncini kırın. Bazı kullanıcılarınız çeşitli sebepler öne sürerek yeni sisteminizi kullanmaya direnç gösterebilir. Bu durumda sebep ne olursa olsun kabul etmeyin ve kullanımı zorunlu kılın. Üst yönetiminizin kararlı tutumu kullanıcılarınızın gereksiz yere oluşturduğu direnci kırmanıza yetecektir.

ERP sistemlerinin inşaat şirketinize kazandıracağı fırsatlardan yararlanın. Bu araştırmamızda da yer alan risklere hazırlıklı olursanız şirketinizi kıskanılacak başarılara taşıyabilirsiniz. 

17 Nisan 2013 Çarşamba

ERP Sayesinde Projelerinizde Satın Alma Maliyetlerinizi Düşürmeniz Mümkün mü?

Satınalımlarınız sizin için önemli.

Ne de olsa projelerinizin maliyetlerinin önemli bir kısmını satınalımlarınız oluşturuyor.

Doğru zamanda doğru malzeme ve hizmetleri doğru koşullarda aldığınızdan emin olmalısınız. Gereksiz satınalımlardan kaçınmalı, sizin için avantajlı birim fiyatlarla alımlar yaparak maliyetlerinizi düşürmelisiniz.

ERP sisteminiz projelerinizin satınalma maliyetlerini düşürmenizde en büyük yardımcınız olacaktır.

Talep Yönetimi

Hem şantiyelerinizden gelen satınalma taleplerinizi hem de merkezinizde oluşturulan satınalma taleplerinizi sistematik olarak yönetebilirsiniz. Talepleri kaynak ihtiyacınızla ve bütçelerinizle karşılaştırabilir, gereksiz bir satınalmanın önüne geçmek için elektronik onay mekanizmaları kurgulayabilirsiniz. Doğru talepleri doğru zamanda hızla onay rotasından geçirebilirsiniz. Böylece gereksiz satınalım yapılmasını engelleyebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.


Teklif Toplama Yönetimi

Teklif toplama sürecinizi sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Projenizi yönetirken bir satın alımda en az dört tedarikçiden teklif alınsın gibi iş kuralları belirleyebilirsiniz. Onaylı tedarikçiler ve taşeronlar arasından teklifler toplayabilir, kara listede olan tedarikçi ve taşeronların teklif vermelerini engelleyebilirsiniz.


Teklif Değerlendirme Yönetimi

Tekliflerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Teklif değerlendirme formlarınızı otomatik olarak oluşturarak elektronik onay rotalarında ilgili yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz. Tekliflerin her birinin detaylarına girip değerlendirme yapabilirsiniz. Böylece teklifleri etkili değerlendirerek sizin için en avantajlı teklifi hızla tespit edebilirsiniz.


Satınalma Sözleşmesi Yönetimi

Gerçekleştirdiğiniz satınalma sözleşmelerinizi sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Satınalma sözleşmelerinizi elektronik onay rotalarında ilgili yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz. Böylece sizin için en uygun koşullarda sözleşme imzalabilirsiniz.


Sipariş Yönetimi

Verdiğiniz siparişleri sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Siparişlerinizi detaylarıyla kayıt altına alabilir ve raporlayabilirsiniz. Siparişlerinizi yakından takip edebilir, depo girişlerinde kalite kontrol gerçekleştirebilirsiniz.


Detaylı Raporlama

Satınalım süreçlerinizle ilgili detaylı raporlar elde edebilirsiniz. Satınalma bütçelerinizi detaylı olarak yönetebilir, maliyetlerinizi bütçenizle sınırlamaya odaklanabilirsiniz.


Satınalma Zincirinin Tüm Aşamalarını Yakından İzleme

Bir satınalımın tüm aşamalarını detaylı olarak yakından izleyebilirsiniz. Tüm aşamalardaki bilgilere ve dokümanlara tek tuşla erişebilirsiniz.


Daha Az Satınalmacıyla Daha Çok İş Yapma

Satınalmacılarınızın daha verimli çalışmalarını sağlayabilir, az sayıda satınalmacıyla çok fazla iş yapabilirsiniz.

16 Nisan 2013 Salı

Sancısız ERP Geçişi Mümkün

İnşaat şirketinizi ERP'ye taşımak istiyorsunuz.

Bu geçişin sancısız olması mümkün ve tamamen sizin elinizde.

İşte sancısız ERP geçişinin yolları:

Üst yöneticilerinizin desteğiniz alın

ERP geçişinizin sancısız olmasını istiyorsanız ilk yapmanız gereken iş üst yöneticilerinizin desteğini almaktır. Üst yöneticilerinizin gözle görülür desteği çalışanlarınızın ERP geçişine daha fazla önem vermelerini sağlayacaktır.


Hedeflerinize odaklanın, kilometre taşlarınızdan sapmayın

ERP geçişiyle neleri hedeflediğinizi çok açık ve net bir şekilde belirlemelisiniz. Hedeflerinizi tüm şirketinizle ve üst yöneticilerinizle her fırsatta paylaşmalı, tüm şirketinizin ERP geçişinde titiz davranmalarını sağlamalısınız. Geçişinizi kilometre taşlarıyla takip etmeli ve kilometre taşlarınızdan en ufak bir sapmanın bile olmasına izin vermemelisiniz. Kilometre taşlarınıza zamanında ulaştıkça gerek çalışanlarınız gerekse üst yöneticileriniz ortaya somut olarak çıkmaya başlayan sonuçlardan memnun olacak, daha fazla motive olacaklardır.

Periyodik toplantılar gerçekleştirin

ERP implementasyonunda görevli kişilerle haftada bir kere veya iki haftada bir kere periyodik toplantılar gerçekleştirin. Bu toplantılarda kilometre taşlarınıza ve hedeflerinize ulaşmanıza engel olabilecek riskleri tespit ederek gerekli önlemleri erken alabilirsiniz.

İletişim kurun

ERP geçişi sırasında elde ettiğiniz başarıları tüm şirketinizle ve üst yöneticilerinizle paylaşın. Motivasyonu artırarak şirketinizin ERP geçişine daha fazla zaman ayırmasını sağlayabilirsiniz. Yaşanan veya yaşanabilecek problemleri erken teşhis edip ilgili kişileri zamanında uyarabilir, sancı doğurabilecek konuları proaktif bir şekilde yönetebilirsiniz.

Direnci aşın

Şirketlerde ERP geçişi sırasında çalışanlardan bazıları direnç gösterebilir. Direncin birçok farklı sebebi olabilir. Önemli olan direnci başarıyla yönetmek ve ortadan kaldırmaktır. Direnç gösteren çalışanlarınıza ERP sistemini kullanan çalışanlarınızı örnek göstererek onları pozitif motive etmeyi deneyin. Birçoğu pozitifi motivasyon sayesinde direnmekten vazgeçecektir. Pozitif motivasyonla direncini kıramadığınız çalışanlarınızı ise şirket kurallarınız çerçevesinde negatif motivasyon kullanarak motive edin.

Doğru ERP yazılımını ve doğru ERP şirketini tercih edin

ERP geçişinizi rahat gerçekleştirmeniz için en önemli unsurlardan birisi de şirketiniz için doğru ERP yazılımını ve doğru ERP şirketini tercih etmenizdir. Şirketinizin iş süreçlerine en uygun süreçleri barındıran ve kolay implemente edilebilen, sektörünüzde kanıtlanmış bir ERP yazılımını seçmeli, deneyimli ve profesyonel bir ERP danışman kadrosu barındıran bir ERP şirketini tercih etmelisiniz. Böylece ERP geçişinizi daha hızlı ve sancısız gerçekleştirebilirsiniz.

15 Nisan 2013 Pazartesi

Şuanki Kar Marjınızla Yetinmeyin

İşlerinizi büyütüyorsunuz.

İşlerinizi büyütürken kar marjınızı da büyütmek iyi olmaz mıydı?

Güçlü bir ERP yazılımı kullanarak şirketinizin kar marjını kıskanılacak düzeye çıkarabilirsiniz.

Satınalma maliyetlerinizi düşürün

Şirketinizde güçlü bir inşaat ERP sistemi kullanarak satınalma sürecinizde iyileştirmeler yapabilirsiniz. Gereksiz maliyetlerin önüne geçebilir, milyonlarca liralık tasarruf sağlayabilirsiniz.


Kontrol mekanizmaları kurun

Güçlü bir ERP sistemi kullanarak süreçlerinizde etkili kontrol mekanizmaları kurabilir, yanlış faaliyetler yapılmasının önüne geçebilir ve tüm varlıklarınızı güvenceye alabilirsiniz. Ödemelerinizi, satınalımlarınızı, sözleşmelerinizi, satışlarınızı, hakedişlerinizi rahatlıkla kontrol altına alabilirsiniz.

Projelerinizi zamanında ve bütçe dahilinde tamamlayın

Projelerinizin maliyetlerini ERP sisteminiz aracılığıyla kontrol altında tutabilir, planladığınız bütçe dahilinde tamamlamanızı sağlayacak bütçe disiplinini uygulayabilirsiniz. Projelerinizin ilerlemelerini yakından takip ederek aksaklıkları erken tespit edebilir ve gerekli hamleleri zamanında yapabilirsiniz.


Kaynaklarınızı verimli kullanın

Güçlü bir ERP sistemi sayesinde projelerinizdeki ve proje portföyünüzdeki kaynak ihtiyaçlarınızı detaylı bir şekilde öngörebilirsiniz. Kaynaklarınızı planlayarak optimize edebilir, verimliliğinizi artırabilir ve milyonlarca liralık tasarruf sağlayabilirsiniz.

9 Nisan 2013 Salı

Daha İyi Proje Maliyet Takibi. 30 Günde Farkı Görün.

Proje maliyetlerine hakim olmak her inşaat şirketinin hedefi ve öncelikli gündemi.

Bu kadar önem verilmesine rağmen bugün birçok inşaat şirketi yürüttüğü projelerin güncel maliyetlerini takip edememekten şikayetçi.

Eğer siz de proje maliyetlerinizi daha etkili takip etmek istiyorsanız, tavsiyelerimize kulak verin.

Aşağıdaki uygulamaları entegre bir inşaat ERP yazılımı kullanıp gerçekleştirirseniz, daha etkili proje maliyet takibine erişebilirsiniz.

Farkı 30 günde hissedeceksiniz.

Projelerinizin maliyetlerini ERP ile takip edin
İnşaat projeleri karmaşa ve kaos barındırır. Bu karmaşa ve kaos arasında maliyetleri eksiksiz takip edebilmek için maliyetlerinizi anlık olarak güçlü bir ERP sistemi ile takip etmelisiniz. Böylece hiçbir sürprizle karşılaşmaz, aksaklıklara zamanında müdahale edebilirsiniz.

Malzeme ve hizmet satınalmalarınızı aktivite-mahal bazlı gerçekleştirin, ERP'nizde takip edin
Satınalmalarınızı aktivite-mahal bazında gerçekleştirerek satınalma maliyetlerinizi daha etkili yönetebilirsiniz. Hangi malzemeyi hangi mahal için satınaldığınızı o iş için planlanmış bütçeyle kıyaslayarak yanlış veya gereksiz satın alımlara geçit vermeyebilirsiniz.

Şantiyelerinizde malzeme kullanım fişleri kullanın, ERP'nizde kayıt altına alın
Malzemelerinizin ne zaman hangi projenizin hangi aktivitesi, mahali için ne kadar sarf edildiğini ERP sisteminizdeki malzeme kullanım fişleri aracılığıyla kayıt altına alabilmelisiniz. Böylece malzeme maliyetlerinizi güncel olarak anlık görebilirsiniz.

Personel puantajlarınızı ve makina puantajlarınızı aktivite-mahal bazlı gerçekleştirin, ERP'nizde takip edin
Projelerinizde çalışan personellerinizin ve makinalarınızın puantajlarını aktivite veya mahal bazlı olarak bir havuzda kayıt altına alabilmelisiniz. Böylece projelerinizin maliyetlerini detaylı olarak takip edebilirsiniz.

Hakedişlerinizi günlük ilerleme fişlerinizden hareketle ERP'nizde otomatik hesaplayın
ERP sisteminizde iş ilerlemelerinizi günlük veya haftalık olarak kayıt altına alarak taşeronlarınızın hakedişlerini otomatik hesaplamalısınız. Böylece taşeron maliyetlerinizi detaylı olarak takip edebilirsiniz.

Güncel maliyetlerinizi ERP'nizde aktivite-mahal bazında detaylı raporlayın
Güncel maliyetlerinize her an ulaşabilmelisiniz. Güncel maliyetlerinize her an ulaşarak detaylı olarak raporladığınızda müdahale etmeniz gereken aksaklıkları erken fark edebilir ve şirketinizi kayıplardan koruyabilirsiniz.

Detaylı planlanan gerçekleşen kıyaslamaları yapın
Planlanan bütçelerinizle gerçekleşen güncel maliyetlerinizi düzenli olarak kıyaslayabilmelisiniz. Planlanan Bütçe - Gerçekleşen Maliyet kıyaslamaları hem yürütmekte olduğunuz projelerdeki maliyetleri kontrol altına almanıza yardımcı olacak, hem de ileride gerçekleştireceğiniz projeleriniz için daha iyi planlama yapmanıza imkan sağlayacaktır.

8 Nisan 2013 Pazartesi

ERP Kurulum İpuçları

ERP sistemi kurmak kulağınıza cazip geliyor.

Ancak ERP sistemi kurarken başarısız olmayı ve yatırımlarınızın boşa gitmesini kabul edemezsiniz.

Aşağıdaki ERP kurulum tüyolarını uygularsanız ERP sisteminizi şirketinize başarıyla kuracağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

İhtiyaçlarınızı iyi tespit edin
İhtiyaçlarınızı ve ERP sisteminizden beklentilerinizi iyi tespit ederseniz kurulumunuzu doğru yönlendirebilirsiniz. bir başarılı iş adamının söylediği gibi, nereye gittiğinizi bilmiyorsanız oraya varacağınız kesindir.

Bu nedenle ilk iş olarak ihtiyaçlarınızı tespit edin.

Doğru ERP yazılımını ve doğru ERP sağlayıcısını seçin
ERP kurulumunda başarı için şirketinize en uygun ERP yazılımını ve ERP sağlayıcısını seçmelisiniz.

Doğru ERP yazılımı şirketinizin iş ihtiyaçlarına şu anda en çok cevap veren ve iş ihtiyaçlarınız değiştiğinde değişen ihtiyaçlarınıza cevap verecek esnekliğe sahip olan yazılımdır.

Doğru ERP sağlayıcısı ise size kurulum hizmeti verecek, yıllar boyu yakın destek verecek ve sizi yalnız bırakmayacak olan sağlayıcıdır. 
 
Üst yönetiminizden birisini sponsor yapın
Yapılan tüm bilimsel araştırmalar ERP kurulum başarısını belirleyen en önemli unsurun üst yönetimin yoğun desteği olduğunu ortaya koyuyor.

Üst yönetiminizden etkili bir kişinin ERP sponsoru olmasını sağlayarak gerekli kaynakların (maddi kaynaklar ve insan kaynağı) ERP kurulumuna ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Şirket çalışanlarının ERP kullanımına önem vermeleri sponsorunuzun şirket içindeki etkisine bağlıdır.

En iyi insan kaynağınızı ERP kurulumuna atayın
Eğer boşta olan çalışanlarınızı ERP kurulumuna atarsanız başarısız olacağınız kesin.

ERP kurulumuna elinizdeki en iyi insan kaynağını atamalısınız. Ne de olsa şirketinizi ERP sistemi aracılığıyla yönetecek, kritik süreçlerinizi ERP ile gerçekleştireceksiniz.

Şirketinizi en iyi tanıyan, sektörünüzü en iyi tanıyan, şirketinizin hedeflerini ve vizyonunu en iyi bilen, şirket içi dinamiklere hakim, iş süreçlerinizi en iyi bilen kalifiye insan kaynağını ERP kurulumuna atamalısınız.

Önemli departmanlarınızdan birer ERP sorumlusu atayın
Şirketiniz için önemli süreçleri yürüten departmanlarınızdan birer ERP sorumlusunu ERP kurulumuna atayın.

Böylece ERP kurulumunun tüm önemli departmanlarınızın iş ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılmasını hem de bu departmanların ERP'nizi düzenli olarak kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

ERP'nin önemini kadronuza düzenli olarak anlatın
Çalışanlarınız neden ERP sistemine geçtiğinizi, ERP sisteminin hem kendi çalışmalarına yapacağı katkıları hem de şirket için önemini çok iyi özümsemeli.

Büyük resmi görürler ve şirketiniz için önemini anlarlarsa ERP'nize yapabilecekleri direnci hızla kırabilir ve ERP'nizi kolayca devreye alabilirsiniz.

Önce küçük zaferler elde edin, sonra büyük zaferlere odaklanın
Diğer değişim projelerinde olduğu gibi ERP kurulumunda da önce küçük zaferler elde etmeli ve tüm şirketinizin motivasyonunu yükseltmelisiniz.

Çalışanlarınız ve üst yönetiminiz elde ettiğiniz küçük zaferleri gördükçe ERP kurulumuna inançları artacak ve kurulum için daha fazla hassasiyet göstereceklerdir.

Şantiyelerinizde ve muhasebe departmanınızda oluşabilecek direnci kırın
İnşaat şirketlerinde şantiyelerden veya muhasebe departmanlarından ERP'ye karşı bir direnç oluşabilir.

Bu durum alışkanlıkları kolay kolay terk edememe psikolojisinden kaynaklanmaktadır.

Farklı bahaneler yaratarak ERP'ye karşı direnç oluşturan departmanlarınız olursa, dirençlerini hızla kırmalı ve ERP'nizi bu departmanlarda hızla devreye almalısınız.

Üst yönetiminizin yoğun baskısı ve elde ettiğiniz küçük zaferler direnen departmanlarınızın direncini düşürecektir.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Yurt Dışında Proje Yapan İnşaat Şirketine ERP Rehberi

Yurt dışında proje gerçekleştiren inşaat şirketlerinin dikkatine!

Yurt dışında proje üstlenmek birtakım zorlukları ve engelleri de peşinde getiriyor.

Üstlendiğiniz projelerde başarıyı yakalamak için sistematik iş süreçlerine, güçlü bir raporlama sistemine ve iyi bir bilgi altyapısına ihtiyacınız var.

Ama durun, merak etmeyin.

Kuvvetli bir inşaat ERP sistemi kullanarak ve aşağıdaki önerilerimizi uygulayarak dünyanın neresinde proje yürütürseniz yürütün başarılı olacaksınız. Verimlilik yakalayacak, maliyetlerinizi iyi yönetecek ve projelerinizi zamanında tamamlayacaksınız.

İlerlemeleri anlık takip edin  
Zaman sizin için çok kıymetli, bu yüzden projenizin zamanından geç tamamlamaya tahammül edemezsiniz. Dünyanın neresinde olursa olsun şantiyelerinizdeki iş ilerlemelerini günlük olarak takip edebilmelisiniz. Şantiyeleriniz günlük iş ilerlemelerini ERP sisteminiz üzerinden girebilmeli, siz de merkezinizden anlık olarak iş ilerlemelerini kontrol edebilmelisiniz. Böylece planladığınız iş ilerlemelerini gerçekleşen iş ilerlemeleriyle kıyaslayarak zamanında müdahaleler yapabilir ve projelerinizin zamansal olarak rayından çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Maliyetleri anlık takip edin 
Şantiyenizin coğrafi olarak sizden uzakta olması maliyetlerinizi kontrol altına almanıza engel olmamalı. Dünyanın neresinde olursa olsun şantiyelerinizde gerçekleşen güncel maliyetleri takip edebilmelisiniz. Şantiyelerinizin maliyetlerini ERP sisteminiz üzerinden anlık olarak takip edebilmelisiniz. Böylece planladığınız maliyetleri gerçekleşen iş ilerlemeleriyle kıyaslayarak zamanında müdahaleler yapabilir ve projelerinizin maliyetlerinin rayından çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Depolarınızı anlık takip edin
Farklı coğrafyalara yayılmış depolarınızı anlık takip etmek meşakkatli ve karışık bir iş olmamalı. Aksine, doğru ERP sistemi ile depolarınızı anlık takip etmek son derece güvenilir ve kolay. Bu nedenle depolarınızı ERP sisteminiz üzerinden anlık takip edin ve malzeme yönetiminizi daha etkili gerçekleştirin. 

Elektronik onay mekanizmaları ile kontrolü elinize alın
Satınalma, hakediş, ödeme gibi kritik süreçlerinizin coğrafi uzaklık yüzünden kontrolsüz yürümesi sizin için büyük risk yaratacaktır. Yurt dışındaki projeleriniz için satınalma, hakediş, ödeme gibi süreçlerinizi merkezinizdeki ilgili yöneticilerinizin onayına sunabilmelisiniz. ERP sisteminiz üzerinden yürüttüğünüz elektronik onay mekanizmalarınız sayesinde satınalma, hakediş, ödeme gibi kritik süreçlerinizi kontrol altına alabilir, gereksiz maliyetlerin de önüne geçebilirsiniz.

Bordro sürecinizi ve personel yönetiminizi karmaşadan kurtarın
Yurt dışına gönderdiğiniz çalışanlarınızla ilgili süreçler bazen karmaşa yaratabilir. Bu karmaşaların önüne geçebilmeli, personel yönetiminizi, bordro süreçlerinizi ve personellere yaptığınız ödemeleri etkili yönetebilmelisiniz. ERP sisteminiz yurt dışı şantiyelerinizde çalışan personelleriniz ile ilgili oluşabilecek durumları problemsiz karşılayabilmeli ve bu konuda en iyi uygulamaları size sunabilmelidir. Böylece bordro sürecinizi ve personel yönetiminizi karmaşadan kurtarabilir, projenizi başarılı yönetmeye odaklanabilirsiniz.

Seyahat sürecinizi etkili yönetin
Personellerinizin ve yöneticilerinizin çok sık yurt dışı şantiyelerinize gidip gelmeleri gerekebilir. Seyahat sürecinizin önemini ilk bakışta anlamayarak sistematik yürütmüyor olabilirsiniz. Ancak bu durum karmaşa yaratarak hem çalışanlarınızın olmaları gereken yerde zamanında olamamalarına hem de önemli para kaybına sebep oluyor. Seyahat sürecinizi ERP sisteminiz üzerinden yöneterek seyahat taleplerinizi ve masraf taleplerinizi elektronik onay mekanizmaları ile kontrol altına alabilmelisiniz. Pasaport, vize gibi işlemleri ERP sisteminiz üzerinden takip edebilmelisiniz. Böylece hem para kaybının hem de zaman kaybının önüne geçebilirsiniz.

Kaynaklarınızı yönetin
Gereksiz maliyetlerin önüne geçebilmeniz için kaynaklarınızı iyi yönetebilmelisiniz. ERP sisteminizi kullanarak kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilir, kaynaklarınızı planlayabilir ve yönetebilirsiniz. Eğer bir coğrafyada birden fazla projeyi aynı anda yönetiyorsanız, o coğrafyadaki konsolide kaynak ihtiyaçlarınızı da planlayabilirsiniz. Böylece satınaldığınız kaynaklarınızın birim fiyatlarını düşürebilir, makinalarınızın boşta durma sürelerini azaltabilir, malzemelerinizin depolarınızda uzun süre boşuna beklemesini engelleyebilirsiniz.

Lojistiğinizi yönetin
Malzemelerinizin zamanında sahaya ulaşması çok önemli. Sahaya zamanından sonra ulaşan malzemeler projenizi zamanında bitirmenizi tehdit ederken, sahaya zamanından çok önce ulaşan malzemeler de gerek nakit akışınızı negatif etkiler gerekse depolama maliyetlerinizi artırır. Lojistik sürecinizi ERP sisteminiz üzerinden yöneterek hangi malzemenizin hangi şantiyenize ne zaman ulaşması gerektiğini, ne zaman sipariş vermeniz gerektiğini, dış ticaret işlemlerinizde hangi aşamada olduğunuzu, malzemelerinizin yolda nerede olduğunu ve daha birçok kritik süreci etkili yönetebilirsiniz. Böylece uzak şantiyelerinizde zamansal sapmaların ve gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.