21 Mayıs 2013 Salı

e-MOR ERP'den İnşaat Şirketlerine Özgü Finans Yönetimi Uygulaması

Finans süreçleriniz şirketinizin en önemli parçalarından.

Finans süreçlerinizdeki başarınız şirketinizin karlılığını yükseltebilir, başarısızlığınız ise sizi ağır risklerle karşı karşıya da bırakabilir

Finansal varlıklarınızı ve risklerinizi daha etkili yönetmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel Finans Yönetimi uygulamaları barındırıyor.

e-MOR ERP aracılığıyla,

  • Nakit akışınızı
  • Bütçelerinizi
  • Banka işlemlerinizi
  • Ödeme planlarınızı
  • Ödemelerinizi ve tahsilatlarınızı
  • Ödeme taleplerinizi
  • Çeklerinizi, Senetlerinizi
  • Kasanızı
  • Teminat mektuplarınızı
  • Kredilerinizi
  • Sigorta poliçelerinizi
  • Risklerinizi ve limitlerinizi
  • ve çok sayıda işleminizi
etkili yönetebilirsiniz.

Finansal operasyonlarınızı iyileştirebilir, hızlandırabilir ve mükemmelleştirebilirsiniz.

Çok sayıda güçlü finans raporlarına tek bir tuşla erişebilirsiniz.

Üstelik, e-MOR ERP sisteminin Finans Yönetimi uygulaması Planlama Yönetimi, Proje Yönetimi, Muhasebe Yönetimi, Satınalma Yönetimi, Lojistik, Depo, Bordro gibi uygulamalar ile tam entegre.

Sizce de Finans süreçlerinizi güçlü bir ERP sistemine taşımanızın zamanı gelmedi mi?

İnşaat Şirketlerinin Dikkatine! ERP Yazılımı Kullanarak İşlerinizi Hızlandırabilir misiniz?

Eskiden büyük balık küçük balığı yutar derlerdi.

Günümüz iş dünyasında ise kural "hızlı balığın yavaş balığı yutması".

İnşaat şirketinizin faaliyetlerini daha hızlı yürütmesini istiyorsunuz. Projelerinizin duraksamasının önüne geçmek, süreçlerinizi hızlandırarak projelerinizi zamanında tamamlamak ve az sayıda insan kaynağıyla çok sayıda faaliyet yürütmek istiyorsunuz. Böylece kar marjınızı artırabilirsiniz.

Peki şirketinizde ERP sistemi kullanarak faaliyetlerinizi hızlandırabilir misiniz?

Sizin için ERP sistemlerinin inşaat şirketlerinin hızına etkisini araştırdık.

1. Şantiyeleriniz kaynak eksikliği yüzünden duraksamasın.

Koordinasyonsuzluk ve kaynak eksikliği nedeniyle şantiyelerinizin duraksamasını istemezsiniz. 

Yeterince kaynağın doğru zamanda temin edilerek tam zamanında şantiyelerinizde olmasını sağlamak bir hayal değil. 

ERP sisteminizi kullanarak hangi şantiyenizde hangi tarihlerde hangi kaynaklardan ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu, depolarınızda hangi tarihte hangi kaynaklardan ne kadar bulunacağı, ne kadar kaynağı hangi gün temin etmeniz gerektiği, vb. birçok bilgiyi bulabilir, kaynak planlaması yapabilirsiniz. 

Satın alma, ambar, lojistik, tedarik, insan kaynağı, malzeme, makina, proje yönetimi vb. süreçlerinizi entegre yöneterek şantiyelerinizin hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

2. İş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi hızlandırın.

İnşaat şirketiniz büyüdükçe iş akışlarınız ve onay süreçleriniz de karmaşıklaşır. 

Eğer iş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi oluşturmazsanız büyük risklere maruz kalabilir, kontrolü kaybedebilir ve çok sayıda usülsüzlükle karşılaşarak ağır maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. 

İş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi ERP sisteminizden yöneterek hem kontrolü elinize alır, hem de iş akışlarınızın ve onay süreçlerinizin hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

İlgili yöneticileriniz dünyanın herhangi bir yerinden onay sürecini takip ederek bir işleme onay verebilir. Böylece süreçleriniz ve şantiyeleriniz onayda bekleyen işlemler yüzünden zamansal kayıplar yaşamaktan kurtulabilir.

3. Erken uyarı mekanizmaları sayesinde aksaklıkların önüne geçin.

Şirketinizin işlerinin büyümesi süreçlerinizi takip etmenizi zorlaştırmamalı. 

Sizin için kritik olan ve hızlılığınızı etkileyen alanları belirleyebilirsiniz. ERP sisteminizi kullanarak bu kritik alanlarınızı yakından takip edebilir, kritik alanlarınızdaki değişimlerden erken uyarı mekanizmaları sayesinde haberdar olabilirsiniz. 

Böylece aksaklıklar oluşmadan tespit edebilir, gerekli önlemleri alabilir ve hızlılığınızı sürdürebilirsiniz.

4. Süreçlerinizi uçtan uca yönetin, koordinasyon problemlerini engelleyin.

Proje yönetimi, planlama, satınalma, depo, lojistik, finans, muhasebe, makina, insan kaynağı vb. süreçlerinizi uçtan uca entegre yöneterek süreçler arası kopuklukların oluşmasını engelleyebilirsiniz. 

Bu süreçlerinizin birbirinden kopuk yürümesi büyük zaman kayıplarına ve anlaşmazlıklara neden olur. 

ERP sisteminiz aracılığıyla süreçlerinizi uçtan uca entegre yöneterek faaliyetlerinizde zaman kayıplarının oluşmasının önüne geçebilir, işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

5. Veri aramaya, verileri birleştirmekle zaman kaybetmeye veda edin.

Veriler spreadsheetlerde, kağıtlarda ve birbirinden kopuk yazılımlarda olduğu zaman doğru verileri bulmakla, bulduğunuz verileri birleştirmekle çok zaman kaybedersiniz. 

Üstelik veri arama ve verileri birleştirmeye çalışma işlerini her bilgi ihtiyacınız olduğunda tekrar tekrar yapmanız gerekli. 

Verileri aramak ve birleştirmeye çalışmakla geçirdiğiniz zamanı süreçlerinizi yönetmekte, kararlar almakta kullanmalısınız. 

İyi bir ERP sistemi verilerinizi tek bir veri havuzunda entegre ederek bilgilerin önünüze akmasını ve aradıklarınıza tek bir tuşla erişmenizi sağlayarak işlerinizi hızlandırmanıza yarayacaktır.

14 Mayıs 2013 Salı

e-MOR'dan İnşaat Şirketlerine Özgü İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları

Süreçlerinizi nasıl iyileştirebilirsiniz?

Kontrolünüzü artırmanızın bir yolu var mı? Aksaklıkların önüne geçmenizin? Onay süreçlerinizi hızlandırmanızın?

Tüm çalışanlarınızın yüksek üretkenlikte olmalarının, hep işlerini doğru şekilde yapmalarının bir yolu?

Süreçlerinizi iyileştirmeniz, hızlandırmanız ve aksaklıkların önüne geçmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları sunuyor.

İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları aracılığıyla süreçlerinizi iyileştirebilirsiniz. Süreçlerinizin rotalarını belirleyebilir, bir kararın hangi durumda hangi yetkilinizin onayına elektronik ortamda sunulacağını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

e-MOR içerisinde inşaat şirketlerine özgü en iyi İş Akışlarını ve Elektronik Onay Rotalarını barındırıyor. Şirketinizi ve projelerinizi yönetirken performansınızı yükseltebilirsiniz.

İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları e-MOR İnşaat ERP Sistemi'nin dönüştürücü altyapı uygulamalarının bir parçası.

Sizce de iş akışlarınızı ve onay rotalarınızı iyileştirmenizin vakti gelmedi mi?





İşlerinizi Daha Hızlı ve Sağlıklı Yönetmenizin Yolları (Operasyonel Mükemmelliğe Ulaşmak Hayal Değil!)

Hangi şirketin atacağı adımlar daha sağlıklı?

Faaliyetlerini yürütürken sistem kullanmayan, dağınık yapıda çalışan, departmanlarının birbiriyle çekişme içinde olduğu bir şirket mi? Süreçleri belirsiz olan, faaliyetleri ve maliyetleri ile ilgili tutarsız verilere ve bilgi kirliliğine sahip olan bir şirket mi?

Yoksa faaliyetlerini entegre bir sistem aracılığıyla yürüten, organize, kurumsal bilgi havuzu oluşturmuş, iş akışlarını ve iş kurallarını belirlemiş bir şirket mi? Süreçlerini iyileştirmiş, işlerini hızlandırmış, maliyetlerini kontrol altında tutan, kararlarını güncel ve güvenilir raporlara bağlı olarak veren bir şirket mi?

Siz de güçlü bir ERP sistemi kullanarak sağlıklı adımlar atabilir, işlerinizi hızlandırabilir ve geleceğe güvenle bakabilirsiniz.

1. İş Akışlarınızı ve İş Kurallarınızı Belirleyin.

Projelerinizi yönetirken, satınalmalarınızı gerçekleştirirken, ödemelerinizi yaparken, hakedişlerinizi düzenlerken, bordrolarınızı oluştururken, muhasebenizi yürütürken, sözleşmelerinizi imzalarken hangi durumlarda hangi akışları kullanacağınızı belirleyin. İş akışlarınızı ve iş kurallarınızı belirleyerek hem çalışanlarınızın verimliliğini artırabilir hem de belirlediğiniz prensiplerin dışında faaliyet gerçekleştirmelerinin önüne geçebilirsiniz.

2. Faaliyetlerinizi ve Maliyetlerinizi Kayıt Altına Alın.

Yürüttüğünüz tüm faaliyetlerinizi ve gerçekleşen tüm maliyetlerinizi tek bir veritabanında kayıt altına alın. Böylece yürüttüğünüz bir sürece uçtan uca bakabilirsiniz. Herhangi bir faaliyeti veya maliyeti kolaylıkla sorgulayabilir, detaylı tespitler yapabilirsiniz.
 

3. Kaynaklarınızı Optimize Edin.

Süreçlerinizi uçtan uca yönettiğiniz için kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilir, ne zaman hangi kaynağa ne iş için nerede ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak kaynak optimizasyonu yapabilirsiniz. Böylece daha az kaynakla daha çok iş yapabilir, maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. Ayrıca, kaynak yetersizliği veya kaynakların zamanında tedarik edilmemesi nedeniyle duraksayan ve aksayan işlerinizden oluşan kayıpları elimine edebilirsiniz. 

4. Süreçlerinizi İyileştirin, Standartlaştırın ve Tüm Şirketinize Yayın.

Süreçlerinizde yaşanan aksaklıkları tespit edin, süreçlerinizi daha etkili, daha kaliteli, daha hızlı ve daha düşük maliyetli yürütmenin yollarını bulun. Güçlü bir ERP sistemi sektörünüze yönelik en iyi uygulamaları sunacak, süreçlerinizi iyileştirmenize olanak sağlayacaktır. Süreçlerinizi iyileştirip standartlaştırarak tüm şirketinize yayın. Böylece tüm departmanlarınız ve dünyanın dört bir yanındaki şantiyeleriniz aynı verimlilikte aynı üretkenlikte ve aynı kalite standartlarında çalışacaklardır.

5. İyi Bir Raporlama Sistemi Kurun.

Elde ettiğiniz verileri etkili bir şekilde kullanmak için şirketinizde güçlü bir raporlama sistemi kurun. Böylece kilit bilgilerin yöneticilerinize hızla ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Raporlarınız ERP kayıtlarınızdan oluşacağı için güncel ve güvenilir olacaktır. Böylece daha etkili kararlar alabilir, daha iyi hamleler yapabilirsiniz.

6. Kurumsal Bilgi Havuzu (Firma Bilgi Kütüphanesi) Oluşturun.

Şirketinizin gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve yürüttüğü projelerden elde ettiği deneyimleri kurumsal bir bilgi havuzunda toplayarak ilgili yöneticilerinizin ve çalışanlarınızın hizmetine sunun. Böylece kurumsal know-how oluşturabilir, çalışanlarınızın hatalar yapmalarını engelleyebilirsiniz.



8 Mayıs 2013 Çarşamba

Şirketinizi ve Projelerinizi İş Zekası İle Yönetin. Sorularınızın Cevaplarını Tek Ekranda Zahmetsizce Bulun

Takip etmek istediğiniz bilgileri tek bir ekranda görmenizin bir yolu var mı?

Hızlı bir yol? Etkili bir yol? Zahmetsiz bir yol?

Peki, siz bir yönetici olarak hangi stratejik bilgileri düzenli olarak takip etmek istiyorsunuz?

ERP sisteminiz yürütülen faaliyetleri ve yapılan maliyetleri kayıt altında alıyor.

Bir yönetici olarak istediğiniz kilit bilgilere tek bir görsel ekrandan erişebilmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel Yönetici Bilgi Panoları sunuyor.

Yönetici Bilgi Panoları aracılığıyla kilit bilgileri grafikler ve tablolar halinde tek bir ekranda bulabilirsiniz. Böylece Yönetici Bilgi Panonuza tek bir bakış atarak şirketinizle, projelerinizle, faaliyetlerinizle ve maliyetlerinizle ilgili sizin için kilit bilgilere hakim olabilirsiniz.

Yönetici Bilgi Panoları e-MOR İnşaat ERP Sisteminin iş zekası uygulamalarının bir parçası.

Sizce de şirketinizi ve projelerinizi iş zekası ile yönetmenizin vakti gelmedi mi?



7 Mayıs 2013 Salı

Başarılı Şirketlerin Büyüme Sırları. ERP Kullanarak Nasıl Faaliyetlerinde ve Kararlarında Tutarlılık Sağlıyorlar?

İki pedalı olan bir bisiklet düşünün.

İki kişi aynı bisiklete binerler ve birlikte pedal çevirmeye başlarlar.

Karşılarına bir yokuş çıkar. Yokuş diktir.

Arkadaki pedalcı yokuş çıkarken pedal çevirmekten kan ter içerisinde kalır ve "tırmanması ne kadar zor bir yokuştu, bu kadar çok pedal çevirmesem yokuşu çıkamazdık" der.

Öndeki pedalcı ise hiç yorgun görünmemektedir ve şöyle der: "evet zor bir yokuş oldu, bu kadar çok frene basmasam yokuşu çıkamazdık."

Tıpkı birisi pedal çevirirken diğeri frene basan bisikletçiler gibi, şirketler de çoğu zaman farklı yönlere giden, birbirinin zıt işler yapan departmanlara sahiptir.

Başarılı şirketler hedeflerine ulaşmak için hedeflerini iyi tanımlarlar ve tüm çalışanlarının aynı hedef doğrultusunda birbirini tamamlayan işler yapmalarını sağlarlar.

İyi bir ERP sistemi sizin de departmanlarınızın ve çalışanlarınızın aynı hedef doğrultusunda çalışmalarını sağlamanıza yardımcı olabilir.

Süreçlerinizi ERP aracılığıyla standartlaştırabilir ve şirketinizin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin sizin belirlediğiniz yönetim modelleriyle yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece karmaşadan uzaklaşabilirsiniz. Faaliyetlerinizin düzgün yönetildiğinden emin olabilirsiniz. Proje yöneticilerinizin projelerinizi belirlediğiniz yöntemlerle yönetmelerini sağlayabilirsiniz. Birbirinden binlerce kilometre uzaklıktaki farklı projelerinizin aynı yönetim standartlarında yüksek kalitede yürütüldüğünü görebilirsiniz.

İnşaat sektöründe personel sirkulasyonu çok yüksek.

Çalışanlarınızın bir kısmı işten ayrılabilir ve yeni çalışanlar işe alabilirsiniz. Yeni şantiyeler açabilir ve hızla çok sayıda yeni personeli istihdam etmek durumunda kalabilirsiniz.

Peki bu durumda yeni gelen personellerinizin hızla sizin belirlediğiniz yönetim modellerinde çalışmalarını nasıl sağlayabilirsiniz?

ERP kullanıyorsanız yeni gelen çalışanlarınızı hızla yeni sisteminizle ilgili eğitebilir ve çok hızlı bir şekilde çalışma biçiminize adapte edebilirsiniz.

Ne kadar kısa sürede verimli çalışmaya başladıklarına şaşıracaksınız.

Farklı departmanlarınızın birbirleriyle çelişen faaliyetler yapmalarını engellemelisiniz. Departmanlarınızın birbirlerini beklemelerini de engellemelisiniz. Bunun için ERP sistemi sayesinde departmanlarınızı entegre edebilir ve departmanlarınızın daha hızlı çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Departmanlarınız ERP aracılığıyla tek gerçeğe bakabilir ve birbirini tamamlayan kararlar alabilir.

Stoklarınızı ERP sistemi üzerinden takip edebilir, bir şantiyenizde bir malzemeye ihtiyaç duyduğunuzda diğer şantiyelerinizde varsa buralardan transfer yaparak gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.

ERP aracılığıyla tüm projelerinizin maliyetlerini yönetmek için proje maliyet şablonu oluşturabilirsiniz. Böylece tüm projelerinizin aynı maliyet yönetimi yöntemiyle yönetilmesini sağlayabilir, projelerinizi konsolide takip edebilirsiniz.

2 Mayıs 2013 Perşembe

Karınızı Artırın. Çarpıcı ve Etkili 23 Entegre İş Uygulaması

İnşaat sektöründe yapılan araştırmalar süreçlerini entegre yöneten şirketlerin projelerini, faaliyetlerini ve maliyetlerini daha etkili yönettiğini gösteriyor.

Bu durum sayesinde maliyetler azalıyor ve kar artışı sağlanıyor.

e-MOR olarak şirketinizi güçlendirmeniz ve karınızı artırmanız için ERP sistemimizde 23 entegre iş uygulaması sunuyoruz:

İş Uygulamaları
  • Proje Yönetimi
  • Planlama Yönetimi
  • Teklif Yönetimi
  • Satın Alma Yönetimi
  • Ambar Yönetimi
  • Lojistik Yönetimi
  • Dış Ticaret Yönetimi
  • Sözleşme Yönetimi
  • Hakediş Yönetimi
  • Muhasebe Yönetimi
  • Finans Yönetimi
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Bordro Yönetimi
  • Seyahat Yönetimi
  • Makina Ekipman Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Doküman Yönetimi
İş Zekası Uygulamaları
  • Yönetici Bilgi Panoları
  • Yönetimsel Raporlar
  • Bilgi Setleri
Dönüştürücü Uygulamalar
  • Firma Bilgi Kütüphanesi
  • Yetki ve Denetim Sistemi
  • İş Akışı Yönetimi ve Bildirim Sistemi

Daha fazla bilgi için lütfen inşaat ERP web sitemizi ziyaret edin.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

e-MOR ERP Açıklıyor. Projelerinizde Satınalma Maliyetlerinizi Düşürmeniz İçin Altın Değerinde İş Akışları

Satınalma iş akışlarınızı geliştirmeniz projelerinizde satınalma maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olmaz mıydı?

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri olan e-MOR ERP kullanıcıları satınalma iş akışlarını etkili yönetiyor ve projelerinde satınalma maliyetlerini düşürüyor.

İşte satınalma maliyetlerinizi düşürmekte kullanabileceğiniz altın değerinde iş akışlarından bazıları...

1. Satınalma Taleplerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Gereksiz satınalma yapmamalısınız. 

Gereksiz satınalma yapmayı engellemek için birinci önlem olarak satınalma taleplerinizi onay iş akışları aracılığıyla yönetin. 

Taleplerinizi sistematik olarak ERP üzerinden yönetirseniz hem yanlış veya gereksiz talepleri rahatlıkla eleyebilir, hem de talep sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Satınalma talebinizi hangi projenizin hangi aktivitesine istinaden yaptığınızı talepte belirtin. Böylece o aktivite için planlanmış olan bütçe ile kıyaslama yapabilirsiniz.

İş akışınızda satınalma taleplerinin hangi onay rotasına gideceğini talebin toplam tutarı ile belirleyebilirsiniz. Örneğin, 1,000TL'ye kadar taleplerde şantiye şefinin onayı yeterli olurken, 1,000TL-5,000TL arası taleplerde şantiye şefinin onayı sonrası satınalma müdürünün onayı alınsın, 5,000TL-20,000TL arası taleplerde ise diğer kişilerin onayı sonrası genel müdür yardımcısının onayı alınsın, 20,000TL üstü taleplerde talep tüm onaylardan geçtikten sonra son olarak genel müdürün onayına çıksın gibi bir akış belirleyebilirsiniz.

Her projenizde farklı yapılanmanızın olması doğaldır. Projelerinizin büyüklükleri, bulundukları coğrafyalar ve projelerinizin tipleri gereği farklı projelerinizde farklı satınalma talep iş akışları kullanmanız gerekebilir.

2. Satınalma Tekliflerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Doğru tedarikçilerden sistematik bir şekilde teklif toplamalısınız.

En uygun koşullu satınalımı yapmak için tedarikçilerinizin gönderdikleri teklifleri ve yaptığınız pazarlıkları detaylı yönetin. 

Satınalma politikası gereği projelerinizde bir satınalma talebi için en az 3 farklı tedarikçiden teklif toplansın gibi iş kuralları belirleyin. ERP sisteminizde böyle iş kuralları oluşturarak satınalma ekibinizin disiplinli bir şekilde en uygun teklifleri edinmesini sağlayabilirsiniz.

Kara liste yönetimi gerçekleştirin. Tedarikçilerinizin size sunduğu ürün ve hizmetlerden memnun kalmadıysanız kara listeye alarak bu tedarikçilerden hiç teklif toplanmamasını sağlayabilirsiniz.

Teklif toplama iş akışlarınız talep iş akışlarınızla bağlantılı olmalı. Satınalma talebinde talebi oluşturan yetkilinin taleple ilgili detaylı açıklamaları ve görüşleri yer alabilmeli, teklif toplama iş akışınızda da teklif toplama yetkilileriniz bu açıklamalardan ve açıklamalardan yararlanabilmeli. Böylece oluşabilecek hataların ve anlam karmaşasının önüne geçebilirsiniz.

3. Satınalma Tekliflerini Değerlendirmeniz İçin İş Akışları

Tedarikçilerinizin sunduğu teklifler arasından sizin için en uygun koşullardaki teklifleri doğru, hızlı ve pratik bir şekilde tespit edebilmelisiniz.

Teklif mukayyese formlarınızı ERP sisteminiz tarafından otomatik oluşturun ve onay iş akışı aracılıyla onaya sunun. Teklif mukayyese formlarınız topladığınız teklifleri ve tekliflerin pazarlıklarını veritabanınızdan otomatik olarak almalı ve etkili bir yapıda değerlendirmenize sunmalı.

Tıpkı satınalma talep iş akışında olduğu gibi, teklif değerlendirme iş akışında da farklı tutarlar için farklı rotalar kurgulayın. Böylece küçük tutarlı bir satınalmanın teklif değerlendirmesini alt kademelerde tutabilir, orta tutarlı bir satınalmanın teklif değerlendirmesini orta kademelerde gerçekleştirebilir, yüksek tutarlı bir satınalmanın değerlendirmesini ise üst kademelerin yapmasını sağlayabilirsiniz.

Teklifleri değerlendirirken geçmiş projelerinizde elde ettiğiniz deneyimlerden yararlanın. Önceki projelerinizde aynı malzemeyi hangi birim fiyattan aldığınızı ölçebilmeli ve tedarikçilerinizin sunduğu tekliflerdeki kalemleri geçmiş satınalma fiyatlarıyla kıyaslayabilmelisiniz.

Projelerinizin koşullarını göz önüne alarak farklı projelerinizde teklif değerlendirme süreciniz ile ilgili farklı onay iş akışları kurgulayın.

Teklif değerlendirmenizi yapıp hangi ürünü hangi tedarikçiden hangi koşullarda alacağınızı belirleyerek satınalma sözleşmesi veya satınalma siparişine çevirin.

4. Satınalma Sözleşmelerinizi ve Siparişlerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Satınalma sözleşmelerinizi en uygun koşullarda yapmalı, siparişlerinizi en iyi koşullarla vermelisiniz. Sözleşmelerinizin ve siparişlerinizin detaylarını etkili takip edebilmelisiniz.

Sözleşmelerinizi ve siparişlerinizi ilgili yetkililerinizin ve yöneticilerinizin incelemeleri için onay iş akışında dolaştırın. Farklı tutardaki sözleşme ve siparişlerinizi farklı kademelerin onayın sunabilirsiniz.

Sözleşmelerinizi tarayıcı ile dijital formata çevirerek ERP sisteminize yükleyin. Böylece satınalma zincirinizi izlerken yaptığınız bir satınalma ile ilgili sözleşmenin orjinal haline erişebilirsiniz.

Satınalma sözleşmelerinizi ve siparişlerinizi ödeme yönetimi, muhasebe, ambar yönetimi vb. iş akışlarınızla entegre edin. Ne zaman hangi tedarikçinize ne kadar ödeme yapacağınızı takip edebilir, depolarınıza hangi tarihte hangi miktarda hangi malzemelerin geleceğini görebilirsiniz.

5. Satınalma İş Akışlarınızın Diğer İş Akışlarınızla Bağlantısı

Satınalma iş akışlarınız yürüttüğünüz diğer iş akışlarıyla yakından bağlantılı. 

Ödeme süreçleriniz, depo süreçleriniz, dış ticaret süreçleriniz, lojistik süreçleriniz, muhasebe süreçleriniz, proje yönetim süreçleriniz ve doküman yönetimi süreçleriniz satınalma iş akışlarınızla entegre çalışmalı. Böylece projelerinizde satınalma maliyetlerinizi sağlıklı ve kalıcı bir şekilde düşürebilirsiniz.