7 Mayıs 2013 Salı

Başarılı Şirketlerin Büyüme Sırları. ERP Kullanarak Nasıl Faaliyetlerinde ve Kararlarında Tutarlılık Sağlıyorlar?

İki pedalı olan bir bisiklet düşünün.

İki kişi aynı bisiklete binerler ve birlikte pedal çevirmeye başlarlar.

Karşılarına bir yokuş çıkar. Yokuş diktir.

Arkadaki pedalcı yokuş çıkarken pedal çevirmekten kan ter içerisinde kalır ve "tırmanması ne kadar zor bir yokuştu, bu kadar çok pedal çevirmesem yokuşu çıkamazdık" der.

Öndeki pedalcı ise hiç yorgun görünmemektedir ve şöyle der: "evet zor bir yokuş oldu, bu kadar çok frene basmasam yokuşu çıkamazdık."

Tıpkı birisi pedal çevirirken diğeri frene basan bisikletçiler gibi, şirketler de çoğu zaman farklı yönlere giden, birbirinin zıt işler yapan departmanlara sahiptir.

Başarılı şirketler hedeflerine ulaşmak için hedeflerini iyi tanımlarlar ve tüm çalışanlarının aynı hedef doğrultusunda birbirini tamamlayan işler yapmalarını sağlarlar.

İyi bir ERP sistemi sizin de departmanlarınızın ve çalışanlarınızın aynı hedef doğrultusunda çalışmalarını sağlamanıza yardımcı olabilir.

Süreçlerinizi ERP aracılığıyla standartlaştırabilir ve şirketinizin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin sizin belirlediğiniz yönetim modelleriyle yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece karmaşadan uzaklaşabilirsiniz. Faaliyetlerinizin düzgün yönetildiğinden emin olabilirsiniz. Proje yöneticilerinizin projelerinizi belirlediğiniz yöntemlerle yönetmelerini sağlayabilirsiniz. Birbirinden binlerce kilometre uzaklıktaki farklı projelerinizin aynı yönetim standartlarında yüksek kalitede yürütüldüğünü görebilirsiniz.

İnşaat sektöründe personel sirkulasyonu çok yüksek.

Çalışanlarınızın bir kısmı işten ayrılabilir ve yeni çalışanlar işe alabilirsiniz. Yeni şantiyeler açabilir ve hızla çok sayıda yeni personeli istihdam etmek durumunda kalabilirsiniz.

Peki bu durumda yeni gelen personellerinizin hızla sizin belirlediğiniz yönetim modellerinde çalışmalarını nasıl sağlayabilirsiniz?

ERP kullanıyorsanız yeni gelen çalışanlarınızı hızla yeni sisteminizle ilgili eğitebilir ve çok hızlı bir şekilde çalışma biçiminize adapte edebilirsiniz.

Ne kadar kısa sürede verimli çalışmaya başladıklarına şaşıracaksınız.

Farklı departmanlarınızın birbirleriyle çelişen faaliyetler yapmalarını engellemelisiniz. Departmanlarınızın birbirlerini beklemelerini de engellemelisiniz. Bunun için ERP sistemi sayesinde departmanlarınızı entegre edebilir ve departmanlarınızın daha hızlı çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Departmanlarınız ERP aracılığıyla tek gerçeğe bakabilir ve birbirini tamamlayan kararlar alabilir.

Stoklarınızı ERP sistemi üzerinden takip edebilir, bir şantiyenizde bir malzemeye ihtiyaç duyduğunuzda diğer şantiyelerinizde varsa buralardan transfer yaparak gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.

ERP aracılığıyla tüm projelerinizin maliyetlerini yönetmek için proje maliyet şablonu oluşturabilirsiniz. Böylece tüm projelerinizin aynı maliyet yönetimi yöntemiyle yönetilmesini sağlayabilir, projelerinizi konsolide takip edebilirsiniz.