25 Aralık 2013 Çarşamba

İnşaat Şirketlerinde ERP Kullanımı: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Mı?


İnşaat şirketleri eskiden ERP sistemi kullanmıyorlardı. Zaten isteseler de kullanamıyorlardı. Çünkü ihtiyaçlarını tam olarak hissetmiyor, hissetseler bile ihtiyaçlarına uygun ERP sistemleri bulamıyorlardı.

Artık modern bir altyapıya geçme ihtiyacı oluştu.

Çok sayıda proje... Coğrafi alanlara yaygınlık... Artan rekabet baskısı... Bütçe baskısı... Zaman ve kalite baskısı...

Birçok inşaat şirketi artık kaynaklarını daha verimli kullanmak istiyor.

Projelerini bütçesel, zamansal ve miktarsal olarak daha yakından takip etmek istiyor.

Şantiyelerinde ne olup bittiğine anlık olarak hakim olmak istiyor.

Maliyetlerini daha iyi kontrol altına almak istiyor.

Bütün bunları ERP sistemleri karşılayabilir.

ERP yazılımı bir şirketin verimliliğini artıran en etkili araçtır. Nokta.

ERP sayesinde inşaat şirketleri;

  • Süreçlerini iyileştirebilir,
  • Maliyetlerini kontrol altında tutabilir,
  • Kaynaklarını daha iyi yönetebilir,
  • Proje maliyetlerini detaylı ve anlık takip edebilir,
  • Şantiyelerine hakim olabilir,
  • Kapsamlı raporlara erişebilir.
Aqvila Software olarak, inşaat şirketlerinin özgün iş ihtiyaçlarını karşılamak üzere e-MOR'u geliştirdik.

Polimeks İnşaat, Kolin İnşaat, Aslan Yapı gibi onlarca önemli inşaat şirketinde çok başarılı ERP kurulumları gerçekleştirdik. On yılı aşkın süredir e-MOR aracılığıyla Türkiye'de ve dünyada çok sayıda büyük-küçük proje yönetildi.

Artık inşaat sektöründe yöneticilerin ve çalışanların ERP kültürü ve deneyimi oluşmaya başladı.

Birçok inşaat şirketi yöneticisi ve çalışanları ERP'den ne beklemeliler, nasıl faydalanabilirler, süreçlerinde nasıl kullanabilirler, nasıl implemente edebilirler, risklerini nasıl yönetebilirler, ne çalışır ne çalışmaz biliyorlar.

Yaşadığımız bilgi çağında inşaat şirketleri ERP'lerden faydalanmaları gerektiğinin farkına vardı.

Şirket içerisinde artan bilgi akışı ihtiyacını, tedarikçilerle, taşeronlarla, müşterilerle, işverenlerle, farklı kurumlarla olan bilgi akışı ihtiyacını daha iyi (ve çok daha hızlı) yönetmek istiyorlar.

Yaptıkları projelerde maliyetlerini düşürmek istiyorlar.

Artık inşaat şirketlerinde ERP kullanımında yeni bir dönem başladı. Çevrenize bir bakın. Her geçen gün daha fazla sayıda inşaat şirketi ERP kullanmaya başlamıyor mu?

Sizin ERP stratejiniz nedir?


 

16 Aralık 2013 Pazartesi

e-MOR'dan Proje Karlılık Analizi Çözümü

İnşaat projeleri yürütüyorsunuz.

Bir projeye başlamadan önce projenizden ne kadar gelir elde edeceğinizi ve projenizi yaklaşık ne kadara mal edeceğinizi hesaplıyorsunuz.

Peki iş başlayıp imalatlar sürerken projenizin gerçek karlılığını ölçümleyebilmek hoş olmaz mıydı? İş bittiğinde projenizin gerçekleşen karlılığını aktivite aktivite, mahal mahal ölçümleyebilmek?

Yaptığımız pazar analizlerine göre aslında çoğu inşaat şirketinin ERP yazılımına geçiş amaçlarının başında projelerinin karlılıklarını analiz edebilmek geliyor.

Bu sebeple e-MOR İnşaat ERP sistemi içerisinde çok güçlü bir Proje Karlılık Analizi çözümü barındırıyor.

e-MOR İnşaat ERP sisteminin içerisindeki Proje Karlılık Analizi uygulaması sayesinde proje başlangıcında projelerinizin maliyetlerini planlayabilir, projeniz ilerlerken aktivite aktivite, mahal mahal maliyetlerinizi takip edebilirsiniz.

Projeniz bittiğinde hangi aktivitede ne kadar maliyet gerçekleştirdiğinizi, hangi aktivitelerinizde ne kadar karlı olduğunuzu görebilirsiniz.

Projenizin gerçek karlılığını analiz edebilirsiniz.

Projelerinizi sınıflandırabilir, bölge bazında, müşteri bazında veya yapı tipi bazında projelerinizin karlılıklarını inceleyebilirsiniz.

Örneğin,
  • Yap-sat projelerinizdeki karlılığınız ne olmuş? 
  • Yol projelerinizdeki karlılığınız ne olmuş?
  • Cezayir'deki projelerinizle Rusya'daki projeleriniz arasındaki karlılık farkları nedir?
  • Kaba işlerdeki karlılıklarınız nedir?
  • TOKİ projelerinizdeki karlılığınız ne olmuş?
gibi birçok sorunuza yanıtlar alabilirsiniz.

Böylece projelerinizin karlılığını çok iyi analiz edebilir, maliyetlerinizi daha iyi anlayabilir, süreçlerinizi iyileştirerek karlılığınızı artırabilirsiniz.

Siz de e-MOR'un Proje Karlılık Analizi çözümü ile ilgili bilgi almak için şimdi 444 02 98 numaralı telefonu arayın.


28 Kasım 2013 Perşembe

Malzeme, İşgücü, Ekipman ve Para. 4 Temel Kaynağınızı Nasıl Daha Verimli Yönetebilirsiniz?

İnşaat projelerinizde başarılı olmak için 4 temel kaynağınızı iyi yönetmelisiniz. Bu temel kaynaklar malzemeleriniz, işgücünüz, ekipmanlarınız ve paranız.

Günümüzde birçok inşaat şirketi artan rekabet baskısı nedeniyle kaynaklarını daha verimli kullanma zorunluluğunu üzerinde hissediyor.

Peki, kaynaklarınızın verimliliğini artırmak için neler yapabilirsiniz?

Malzeme

Depolarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Birçok inşaat şirketi depolarındaki malzemeleri yeterince iyi takip edememekten şikayetçi. Bu durumu bertaraf etmek için iyi bir depo yönetim süreci oturtabilirsiniz. Hangi deponuzda hangi malzemeden ne kadar miktar var, önümüzdeki dönem hangi şantiyenizde hangi malzemeden ne kadar ihtiyaç olacak takip edebilirsiniz. Bunun için proje planlarınız, malzeme/depo yönetim ve satınalma süreçleriniz tam entegre çalışmalı. Proje planınızdan hareketle hangi tarihte hangi malzemeden ne kadar sahada bulunması gerektiğini görebilir, depolarınızda o tarihte o malzemeden ne kadar olacağını görebilir, o malzemeden ne kadar eksiğiniz kalacağını görebilir, bu eksiği başka şantiyelerinizdeki depolardan mı transfer edeceğinizi veya sipariş mi edeceğinizi belirleyebilir, ne zaman satınalma talebini oluşturmanız gerektiğini, ne zaman teklif toplamanız gerektiğini, en geç ne zaman sipariş etmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Böylece gereksiz satın almaların önüne geçebilirsiniz. Bir malzemenin eksikliği yüzünden şantiyenizin durmasını engelleyebilirsiniz.

İşgücü

İhtiyaç duyduğunuz işgücünüzü öngörebilir, yeterli işgücünü şirketinizin içinden veya dışından (taşeronlar aracılığıyla) temin edebilirsiniz. Birçok inşaat şirketi işgücünü verimli kullanamamaktan şikayetçi. Bu durumu bertaraf etmek için işgücü ihtiyaçlarınızı ve işgücü kaynaklarınızı etkili yönetmeye odaklanabilirsiniz. Hangi şantiyenizde hangi tarihte hangi iş için ne kadar işgücü ihtiyacınız olacak, bu işgücünü kendi personelinizle mi yoksa taşeronlarla mı karşılayacaksınız, kendi personelinizle karşılarsanız maliyeti ne olur, taşeronla karşılarsanız maliyeti ne olur, vb. sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Bunun için proje planlarınız, satınalma, taşeron yönetimi, proje yönetimi, insan kaynakları yönetim sistemleriniz tam entegre çalışmalı. Proje planınızdan hareketle işgücü ihtiyaçlarınızı öngörebilir, bu işgücünü ne zaman temin etmeniz gerektiğini görebilir, işgücünüzün dışarıdan temini için hizmet satınalma, taşeron sözleşmesi, taşeron ilerlemeleri, taşeron hakedişi süreçlerinizi entegre işletebilir, işgücünüzün içeriden temini için insan kaynakları sürecinizi yürütebilirsiniz. Proje planınızda revizyonlar olduğunda da otomatikman yeni durumu görebilir ve gerekli adımları hızlıca atabilirsiniz. Böylece işgücü eksikliği yüzünden şantiyenizin durmasını ve projenizin uzamasını engelleyebilirsiniz. Gereksiz işgücü barındırmanın önüne de geçebilirsiniz.

Ekipman

Makina ve ekipmanlarınızı etkili yönetebilirsiniz. Birçok inşaat şirketi makina ve ekipmanlarını verimli kullanamamaktan şikayetçi. Bu durumu bertaraf etmek için makina ekipman kaynaklarınızı etkili yönetmeye odaklanabilirsiniz. Makinalarınızın bakım ve onarım süreçlerini belirli bir düzen altına alarak yönetebilir ve böylece makinalarınızın ihtiyaç duyulduğu zaman sorunsuz çalışmaya hazır hale gelmelerini sağlayabilirsiniz. Hangi şantiyenizden hangi makina ekipmana ne kadar ihtiyaç olacağını öngörebilir, makina ekipmanları nasıl temin edeceğinizi belirleyebilirsiniz. Makinalarınızın bakımlarını planlayarak işlevselliklerini korumalarını ve ihtiyaç duyduğunuzda çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Makina ekipmanlarınızın verimliliklerini ve maliyetlerini takip ederek aksaklıkların farkına erkenden varabilirsiniz. Bunun için proje planlarınız, proje yönetiminiz, makina ekipman süreçleriniz, satınalma, depo süreçleriniz tam entegre çalışmalı. Makina puantajlarınız şantiyelerinizde düzenli olarak tutuluyor olmalı. Proje planınızda revizyonlar olduğunda otomatikman yeni durumu görerek makina ekipmanla ilgili kararlarınızı gözden geçirebilmelisiniz. Böylece makina ekipman maliyetlerinizi kontrol altında tutabilir, aynı zamanda ekipman eksikliği yüzünden şantiyelerinizin durmasını ve projelerinizin uzamasını engelleyebilirsiniz.

Para

Projelerinizin en temel ve en önemli kaynaklarından birisi de paranız. İster siz işveren olun, ister herhangi bir kontrat tipiyle işverenden iş alan olun, paranızı çok iyi yönetebilmelisiniz. Birçok inşaat şirketi finansal kaynaklarını yönetememekten ve zaman zaman nakit problemleri yaşamaktan şikayetçi. Bu tehditleri ortadan kaldırmak için finansal kaynaklarınızı ve nakitlerinizi çok iyi yönetmeye odaklanmalısınız. Ne zaman ne kadar nakde ihtiyaç duyacaksınız, ne zaman ne kadar nakit elde edeceksiniz öngörebilmelisiniz. Bütçelerinizi detaylı oluşturabilmeli, harcamalarınızı yakından takip edebilmelisiniz. Çok iyi bir ödeme ve tahsilat sistemine sahip olmalısınız. Bunun için proje planlarınız, proje yönetiminiz, muhasebe ve finansınız, satınalmalarınız, taşeron yönetiminiz, makina ekipman yönetiminiz, ve daha birçok süreciniz tam entegre olmalı. Böylece parasal kaynaklarınıza hakim olabilir, gereksiz ve zamansız ödemelerin önüne geçebilir, nakit sıkışıklığı yüzünden şantiyelerinizin durmasını ve projelerinizin uzamasını engelleyebilirsiniz.

11 Kasım 2013 Pazartesi

İnşaat Projelerinizin Maliyetlerini Detaylı Olarak Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Proje maliyetlerini takip ederken zorlanmak inşaat şirketlerinin ortak problemi.

Bir de muhasebe departmanıyla teknik ekiplerin maliyet verileri konusunda bir türlü anlaşamamaları eklenince bu problem daha da büyüyor.

Proje maliyetlerinin detaylarını takip etmek, güvenilir maliyet verileri almak, maliyet verilerinin detaylarını inceleyebilmek, hangi mahale ne kadar maliyet yapılacaktı, şu ana kadar ne kadar maliyet gerçekleşti gibi soruları cevaplayabilmek her inşaat şirketinin hedefi.

Proje maliyetlerinizi takip edebilmeniz için iyi bir entegre sistem kullanmalısınız. Böylece teknik ekipleriniz de, planlamacılarınız da, proje yöneticileriniz de, muhasebe ekipleriniz de, üst yönetiminiz de aynı verileri baz alarak ortak dilden konuşabilir.

Projelerinizin maliyetlerini aktivite bazında takip ederek hangi projenizde hangi aktivite için ne kadar maliyet planlamıştınız, bugüne kadar bu aktivite ile ilgili ne kadar maliyet gerçekleştiği diye takip edebilirsiniz. 

Hangi malzemeden ne kadar hangi aktivitede kullanılmış, bu kullanım ne kadar maliyete denk geliyor, taşeronlarınız hangi aktiviteler için ne kadar hakediş elde etmişler, personeliniz hangi aktivite için ne kadar çalışmış, hangi makinanız hangi aktivitede ne kadar çalışmış, ne kadar yakıt sarf etmiş, vb. sorularınıza yanıt alabilirsiniz.



30 Ekim 2013 Çarşamba

İnşaat Sektöründe ERP Projelerini Başarısızlığa Sürükleyen 4 Temel Neden (ve Bunlarla Nasıl Baş Edebilirsiniz?)

Sizin için inşaat sektöründe ERP projelerini başarısızlığa sürükleyen nedenleri araştırdık. Hazırlıklı olabilir, her türlü problemi aşabilirsiniz.

1. İletişim Problemleri

ERP sisteminiz şirketinizin birçok çalışanı tarafından günlük olarak kullanılacak. Farklı departmanlarınız tarafından kullanılacak. Farklı şantiyelerinizde kullanılacak. Eğer şirketinizdeki tüm çalışanlarınızla ERP konusunda yeterince açık iletişim kurmazsanız onlar ERP'nin sizin için önemini ve değerini anlayamayabilirler. Bu sebeple yeterince ilgilenmeyebilir ve sistemi yeterince efektif kullanmayabilirler. Bu durumun önüne geçmelisiniz. Tüm çalışanlarınızla iyi bir iletişim kurmalısınız. ERP kullanımı konusundaki kararlılığınızı açıkça sergilemelisiniz. Böylece herkesin aynı hedef doğrultusunda çalıştıklarından emin olabilirsiniz.

2. Değişim Yönetimi Problemleri

İnsanlar alışkanlıklarını zor terk eder. ERP kullanımı şirketinizde çalışan birçok kişinin alışkanlıklarını terk etmelerine neden olacak. Eğer bu durumun farkında değilseniz ve gerekli önlemleri almazsanız efektif ERP kullanımı konusunda zorlanabilirsiniz. Merak etmeyin, değişimi iyi yönetirseniz hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Çalışanlarınıza yeni çalışma biçimini ve yeni çalışma biçiminin önemini çok iyi öğretir ve üst yönetiminizin bu konudaki kararlılığını sergilerseniz çalışanların alışkanlıklarını aşabilirsiniz. ERP kullanımını takip edip hangi çalışanınızın hangi uygulamaları ne kadar kullandıklarını izleyebilir ve hangi çalışanlarınızın ERP'yi efektif kullanmadığını tespit edebilirsiniz. Bu çalışanlarınızı ERP kullanmaya yöneltebilirsiniz. Bu ısrarınız sayesinde birçok çalışanınız ERP kullanımına karşı dirençten vazgeçecektir.

3. Kapsam Kayması Problemleri

ERP implementasyonunuzun başında belirlediğiniz kapsama sadık kalmaya çalışmalısınız. Özellikle de implementasyonun ortasında bazı departmanlarınız çok sayıda yeni fikir getirebilir. Bu özellik de olmalı, eğer olmazsa ERP'yi kullanmayacağız gibi yaklaşımlara girmeye yeltenen çalışanlarınız olabilir. Bunlara mümkün olduğunca müsamaha göstermemeli ve kapsama sadık kalmalısınız. Böylece projenin bütçesini ve planlanan zamanını aşmasını engelleyebilirsiniz. Eğer çalışanlarınızın iyi fikirleri varsa bunları not etmeli ve implementasyon tamamlandıktan sonra iyileştirme projesi olarak ele almalısınız.

4. Uyarlama Problemleri

Seçtiğiniz ERP sistemini şirketinizin ihtiyaçlarına göre uyarlamakta zorluk yaşarsanız ERP sisteminizi başarıyla kullanıma alamayabilirsiniz. Bu sebeple ERP sisteminiz uyarlamaya açık olmalıdır. Sizi limitlememelidir. Uyarlamaları hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirebilmelisiniz. Ayrıca, ERP sisteminizi uyarlarken tüm departmanların çalışma biçimlerini göz önünde bulundurmalı ve yapacağınız bir uyarlamanın şirketin tümünün çalışma biçimine uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Böylece çelişkileri engelleyebilirsiniz.


28 Ekim 2013 Pazartesi

ERP Ekibinizde Bulunması Gereken 7 Kişi

ERP projesi yürüteceksiniz. Beklentilerinizi belirlediniz, ERP sisteminizi seçtiniz. Şimdi sıra geldi ERP ekibinizi oluşturmaya.

Peki, ekibinizde kimlerin bulunması gerektiğini biliyor musunuz?

Ekibinizde aşağıdaki 7 kişinin bulunduğundan emin olun.

1. Proje Yöneticisi.
Proje yöneticisi ERP projesinin planlanan zamanda planlanan bütçeyle bitirilmesinden sorumludur. Projenin beklentileri karşılayan sonuçlar üretmesinden sorumludur. Projenin planlanmasında, planda revizyonlar yapılmasında, proje kapsamına sadık kalınmasında önemli rol oynar.

İmplementasyon sırasında yapılacak işleri koordine eder, ilgili kişilerin kendilerine atanmış görevleri zamanında ve doğru şekilde yapıp yapmadıklarını yakından takip eder.

Proje yöneticiniz ne kadar iyiyse ERP projenizin başarılı olma şansı da o derece artar.

Evet, proje yöneticiniz ERP projenizin en önemli parçalarındandır.

ERP implementasyonu sırasında zorunlu kalmadıkça proje yöneticinizi değiştirmeyin. Yeni bir proje yöneticisinin adapte olması zaman alacaktır ve ERP projenize zarar verebilir.

Proje yöneticinize gerekli üst yönetim desteğini verin. Üst yönetiminizin desteği sayesinde proje sırasında karşılaşılan bir çok problemi, özellikle de kullanıcı direncini, aşabilirsiniz.

Kendinize iyi bir ERP proje yöneticisi seçtiniz mi?

2. Sponsor
Sponsor ERP projesinin şirket içerisinde yürürlüğe girmesi konusunda üst yönetimin kararlılığını simgeleyen kişidir. ERP projesiyle yakından ilgili bir üst yöneticidir.

Birçoğumuzun bildiği gibi ERP projesinin başarısı üst yönetimin desteğine bağlıdır. Projede herhangi bir aksaklık olduğu zaman veya projede yeni kaynaklara ihtiyaç duyulduğu zaman tıkanıklıkları sponsorunuz sayesinde aşabilirsiniz.

Sponsor ERP projenize gerekli hallerde yeni kaynaklar atanmasını sağlayabilir.

Kullanıcıların direnciyle karşılaştığınızda bu direnci aşmanıza yardımcı olabilir.

Şirket içindeki sponsorunuzu belirlediniz mi? Sponsorunuzla düzenli olarak ERP ilerleme bilgilendirme toplantıları yapmaya başladınız mı?


3. Anahtar Kullanıcılar
Anahtar kullanıcılar şirketi yakından tanıyan, çalıştıkları departmanların süreçlerine hakim kişilerdir. ERP sisteminizin ayakta kalmasında ve uzun yıllar kullanılmasında hayati rol oynarlar.

Anahtar kullanıcılarınız ERP sisteminizle ilgili detaylı bir eğitim alırlar. Böylece kendi departmanlarında herhangi bir kullanıcının bir problemi olduğunda zaman kaybetmeden anahtar kullanıcıdan yardım alabilir.

ERP proje ekibinizde her departmanlardan en az birer anahtar kullanıcı bulunmalıdır. Her şantiyeden en az birer kullanıcı bulunmalıdır. Böylece şantiyenizde bir kullanıcı bir konuyla ilgili takıldığında zaman kaybetmeden anahtar kullanıcıdan yardım alabilir.

Anahtar kullanıcılarınızın şirketinize bağlı olduklarından ve uzun yıllar şirketinizde kalmak istediklerinden emin olun.

Her departmanınızdan anahtar kullanıcılarınızı seçtiniz mi? Her şantiyenizden anahtar kullanıcılarınızı seçtiniz mi? Anahtar kullanıcılarınızın çok iyi bir ERP eğitimi almalarını sağladınız mı?

4. Proje Görevlileri
Proje görevlileri ERP çalışmalarında şirketin süreçlerini hazırlamasında rol alan kişilerdir.

Proje görevlileri genellikle dönemsel olarak ERP proje ekibinde yer alırlar. Kendi sorumluluklarıyla ilgili bir ihtiyaç duyulduğunda ERP proje ekibine katılırlar. Şirketin prosedürlerini hazırlamasında, veri yapılarının oluşturulmasında, veri transferi için gerekli verilerin tespit edilip toplanmasında görev alabilirler.

Projenizde yer alacak görevlileri belirlediniz mi? Bu görevlilerin yöneticilerinden gerekli izinleri aldınız mı?

5. IT Sorumluları
IT sorumluları ERP sisteminin çalışacağı donanım ve network mimarisinin oluşturulmasında ve gerekli donanımsal/yazılımsal araçların temin edilmesinde önemli rol alır.

ERP sisteminizin kurulumu ve kullanımı sırasında kesintisiz bir uygulama çalışma ortamı sağlayarak başarınıza önemli katkıda bulunur.

Gerekirse yazılım geliştiricisi rolü de oynayarak çeşitli eklentileri geliştirmenize yardımcı olur. Dış kaynaklarla veri aktarımı konusunda da görev yapabilir.

ERP projenizde yanıbaşınızda yer alacak ve size güç verecek IT sorumlularınızı belirlediniz mi?

6. Uygulama Danışmanları
Uygulama danışmanları seçtiğiniz ERP sistemini çok iyi bilen ve çalıştığınız sektördeki iş süreçlerine çok hakim kişilerdir.

Uygulama danışmanları ile birlikte şirketinizin süreçlerini standartlaştırabilir ve iyileştirebilirsiniz. ERP sisteminin hangi özelliklerini nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

ERP sisteminde ihtiyaç duyduğunuz uyarlamaları tespit ederek onların yardımıyla gerekli uyarlamaları gerçekleştirebilirsiniz.

ERP kullanıcılarınızın ve anahtar kullanıcılarınızın gerekli eğitimleri uygulama danışmanlarından almalarını sağlayabilirsiniz.

Uygulama danışmanlarınızın sektörünüzün süreçlerini iyi bildiklerinden ve daha önce benzer projelerde görev yaptıklarından emin olun.

Uygulama danışmanlarınızı belirlediniz mi?

7. Yazılım Geliştiriciler
Yazılım geliştiriciler ERP sisteminizde yapmak istediğiniz önemli değişiklikleri ve eklemek istediğiniz geliştirmeleri hayata geçirecek kişilerdir.

Eğer ERP sisteminize hızlı bir şekilde yeni eklentiler yapmak, ERP sisteminiz üzerinde çok sayıda uyarlama yapmak niyetindeyseniz iyi yazılım geliştiricilere ihtiyacınız var. Onlar size ERP sisteminizden daha fazla yararlanmanızı sağlayacak birçok konforu hızla geliştirebilir.

ERP projeniz için yazılım geliştiriciler belirlediniz mi?


24 Eylül 2013 Salı

e-MOR'dan İnşaat Şirketlerine Özgü ERP Sistemi

İnşaat sektörü diğer sektörlere benzemez.

Süreçleri farklıdır. Dinamikleri farklıdır. İhtiyaçları farklıdır.

Şirketinizin ihtiyaçlarını kapsayan bir ERP sistemiyle çalışmak size güç kazandırmaz mıydı? 

e-MOR ERP sistemi inşaat şirketlerinin ihtiyaçlarına özel hazır çözümler sunuyor. 

Hakedişlerinizi yönetmenizin, satın alma iş akışlarınızı koordine etmenizin, ödemelerinizi kontrol altına almanızın yolları, planlama-proje yönetimi-muhasebe entegrayonunun sağlanması, projelerinizle-süreçlerinizle-maliyetlerinizle-faaliyetlerinizle ilgili gerek detaylı gerekse konsolide raporları tek tuşla alabilmeniz ve daha fazlası e-MOR ERP sisteminde.

Sadece bu kadar da değil.

e-MOR ERP sistemi MS Project ve Primavera ile tam entegre.

e-MOR ERP sisteminin inşaat şirketlerine özgü uygulamalarında bulabileceklerinizden bazıları:

  • Planlama Yönetimi
  • Proje Yönetimi
  • Satınalma Yönetimi
  • Depo Yönetimi
  • Dış Ticaret Yönetimi
  • Sözleşme Yönetimi
  • Hakediş Yönetimi
  • Muhasebe Yönetimi
  • Finans Yönetimi
  • İK Yönetimi
  • Bordro Yönetimi
  • Seyahat Yönetimi
  • Makina Ekipman Yönetimi

23 Eylül 2013 Pazartesi

ERP Sisteminizle Başarıyı Yakalamanız İçin Anahtar Kullanıcılarınızın Rolü Ne Olmalı?

ERP sisteminize önemli bir yatırım yaptınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz.

ERP sisteminizin şirketinizdeki başarısı özellikle de bazı çalışanlarınıza bağlı. Bu çalışanlara Anahtar Kullanıcılar diyoruz.

Şirketinizde birkaç tane kilit kullanıcınız olmalı. Anahtar kullanıcılarınız
  • şirketinizin farklı departmanlarında en az birkaç yıldır görev yapan,
  • şirketinizin iş süreçlerini çok iyi bilen,
  • şirketinizin dinamiklerini ve iç politikalarını bilen,
  • ekip çalışmasına yatkın,
  • öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya eğilimli 
çalışanlarınızdır. ERP sisteminize her departmanınızdan ve her şantiyenizden birer tane anahtar kullanıcı atamalısınız. 

Anahtar kullanıcılarınız sisteminizi çok iyi öğrenecek, sisteminizin ve süreçlerinizin iyileştirilmesiyle ilgili somut çözüm önerileri getirecektir.

Kendi departmanlarındaki ve kendi şantiyelerindeki ERP kullanımının yüksek seviyede olmasını sağlayacaktır.

Kendi departmanlarındaki diğer kullanıcıların takıldıkları noktalarda onlara hemen yardım edecek, sistemin sağlıklı ve canlı tutulmasını sağlayacaktır.

Böylece ERP ile ilgili kullanım hatalarının önüne geçebilir, sisteminizin düzgün kullanıldığından emin olabilirsiniz. Veri girişlerinin düzgün olması, iş akışlarının doğru yürütülmesi, adımların sorunsuz ilerlemesi kilit kullanıcılarınızın kendi departmanlarındaki kullanıcıların ERP kullanımlarını kontrol etmeleri ve gerekli yerlerde departmanlarındaki kullanıcılara destek ve eğitim vermeleriyle mümkün.

ERP implementasyonunuzda ve kullanımınızda başarıyı yakalamak için anahtar kullanıcılarınızı belirlediniz mi?

13 Ağustos 2013 Salı

e-MOR ERP'den Yetenekli Hakediş Yönetimi Uygulaması

Hakedişlerinizi sistematik bir şekilde yönetmek istemez miydiniz?

e-MOR İnşaat ERP sistemi içerisinde yetenekli bir Hakediş Yönetimi uygulaması barındırıyor.

İster tek şantiye yönetin, ister aynı anda onlarca şantiye, hakediş karmaşasından kurtulabilirsiniz.

İçiniz rahat etsin. Çünkü e-MOR sayesinde artık hakedişlerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Taşeron hakedişlerinizi ve işveren hakedişlerinizi e-MOR ERP'nin barındırdığı Hakediş Yönetimi uygulaması sayesinde kolayca oluşturabilirsiniz.

Hakedişlerinizi sözleşmenizden hareketle ve sahadaki iş ilerlemelerine bağlı olarak zahmetsiz bir şekilde otomatik oluşturabilir, yanlışlıkların önüne geçebilirsiniz. Kesintileri, tutanakları, ihzaratları, vb. detayları takip edebilirsiniz.

Hakedişler için iş akışları belirleyebilir, yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz. Aynı şekilde hakediş ödemelerini de iş akışlarıyla yönetebilir, taşeronlarınıza yapılacak ödemeleri yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz.

e-MOR İnşaat ERP sistemi içerisinde proje yönetimi, planlama yönetimi, satınalma yönetimi, muhasebe yönetimi, finans yönetimi, bordro yönetimi, depo yönetimi, vb. çok sayıda uygulama barındırmaktadır. Hakediş Yönetimi uygulaması diğer tüm uygulamalarla tam entegredir ve iletişim halindedir. Hakedişlerinizi yönetirken ihtiyaç duyduğunuz bilgileri diğer uygulamalardan otomatik çekebilir böylece etkili çalışabilirsiniz.

Hakedişlerinizle ilgili gelişmiş raporlara erişerek hakediş sürecinizi daha verimli yönetebilirsiniz.

Sizce de hakedişlerinizi daha etkili ve zahmetsiz yönetmenin zamanı gelmedi mi?

12 Ağustos 2013 Pazartesi

ERP Sistemi Kullanarak Şantiyelerinizin Bir Daha Asla Duraksamamasını (veya Yavaşlamamasını) Nasıl Sağlarsınız?

Şantiyenizin duraksamasını (veya yavaşlamasını) istemezsiniz.

Evet. Ne de olsa en ufak bir duraksama maliyetlerinizi ciddi oranda artırabilir. Karlılığınızı azaltabilir. Prestijinizi düşürebilir, bir daha iş alma şansınızı azaltabilir. 

İyi bir ERP sistemi kullanarak şantiyelerinizin duraksamasını engelleyebilirsiniz.

Kaynak İhtiyaçlarınızı Öngörün. Kaynaklarınızı Planlayın.

Sahada olması gereken bir kaynak zamanında sahada değilse bu kötü haber. ERP sistemi kullanarak kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilirsiniz. Hangi tarihte hangi şantiyenizde hangi kaynağa ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu takip edip gerekli hamleleri yapabilirsiniz. Bir kaynağı hangi tarihte tedarik edeceğinizi, hangi tarihte hangi deponuzdan hangi deponuza sevk edeceğinizi planlayabilirsiniz. Zamanı geldiğinde gerekli adımları eksiksiz ve kesintisiz atabilirsiniz. Böylece şantiyeleriniz hiç durmaz (ve hatta yavaşlamaz). Siz de yaptığınız işten keyif alabilirsiniz. 

Doğru Malzemeleri Doğru Zamanda Sahaya Ulaştırın

Yanlış malzeme satın almak veya gereksiz malzeme satın almak şantiyelerinizi kaosa sürükleyebilir. Bir malzemenin yanlış olduğunu çok geç fark ederseniz yaşayacağınız kayıplar daha da büyüyecektir. Hayat daha kolay olmalı. ERP sisteminizde satın alma yönetiminizi proje yönetiminizle entegre edebilir, projeniz için almanız gereken malzemeler dışında bir malzeme almanın önüne geçebilirsiniz. Böylece sahada doğru zamanda sadece doğru malzemelerin gerektiği kadar olmasını sağlayabilirsiniz. Evet. Operasyonel mükemmellik hayal değil. 

Taşeronlarınızı Etkili Yöneterek Kontrolden Çıkmalarını Engelleyin

Taşeronlarınızdan kaynaklanabilecek gecikmeleri proaktif bir şekilde daha hiç oluşmadan giderebilmelisiniz. Bunun için inşaat taşeron yönetimine uygun uygulamalar içeren bir ERP sistemi kullanmanız şart. Taşeronlarınızla yaptığınız sözleşmeleri kayıt altına almalı, hakedişlerini sözleşme şartlarına ve sahadaki iş ilerlemelerine bağlı olarak otomatik kontrol edebilmeli, kesinti vb. işlemleri yapabilmeli ve ödemelerinizi detaylı takip edebilmelisiniz. Böylece taşeronlarınızı daha etkili yönetebilir, onların kontrolünüzde olmalarını ve proje planına uygun olarak iş ilerlemeleri gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca taşeronlarınızı puanlayabilir, performanslarını değerlendirebilir ve taşeron seçimi sırasında geçmişteki performanslarını göz önüne alabilirsiniz. 

Finansal Kaynaklarınızı Daha Etkili Yönetin

ERP sistemi kullanarak nakit akışınızı öngörebilir, planlayabilir ve yönetebilirsiniz. Projenizin hangi ayda ne kadar nakde ihtiyacı olduğunu, ne kadar nakde sahip olduğunu, eksiğini ve fazlasını detaylı olarak görebilirsiniz. Böylece finansal varlıklarınızı şantiyelerinizin iş ilerlemesi göstereceği şekilde kullanabilirsiniz. 

İlerlemelerinizi Yakından (ve Detaylı) Takip Edin

ERP sisteminiz sayesinde proje yönetiminizi diğer süreçlerinizle (örneğin satınalma, lojistik, finans, muhasebe, ik, bordro, depo, vb.) entegre edebilirsiniz. Şantiyenizde ne kadar ilerleme olduğunu ERP sistemine girdiğiniz ilerleme fişleri sayesinde yakından ve detaylı takip edebilir, planlanan-gerçekleşen karşılaştırmaları yapabilirsiniz. Şantiyelerinizi ne kadar yakından ve detaylı takip ederseniz şantiyelerinizin çalışma sürekliliğini o derece sağlayabilirsiniz.

Bakım-Onarım Yönetimi Sayesinde Makinalarınızın Kesintisiz İşlerliğini Sağlayın

Makinalarınızın verimliliği şantiyelerinizin çalışma performansını direkt etkiler. Ayrıca maliyetlerinize de etki eder. Makinalarınızın çalışma verimliliğini artırarak hem şantiyelerinizin çalışma sürekliliğini artırabilir hem de maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. ERP sisteminizde gerçekleştirdiğiniz makina ekipman bakım-onarım yönetimi sayesinde makinalarınızın bakım planlarını yapabilir, onarımlarını yönetebilirsiniz. Böylece makinalarınızın bakımda ve onarımda daha az beklemelerini, hızla şantiyede çalışır hale gelmelerini sağlayabilirsiniz.

2 Temmuz 2013 Salı

Şirketinizin Bir ERP Stratejisi Var mı?


ERP sistemi kullanmak şirketinizi daha güçlü yapabilir.

Eğer bir ERP sistemine geçmeyi düşünüyorsanız, ya da geçmek üzereyseniz, ya da ERP kullanıyor ancak ERP yatırımınızdan daha fazla verim almak istiyorsanız, aşağıdaki araştırmamıza kulak verin.

Şirketinizi güçlendirmek için iyi bir ERP stratejisi kurmanız şart. Aksi takdirde rakiplerinizden geri kalabilirsiniz.

İyi bir ERP stratejisi 6 temel bileşenden oluşur: vizyon-hedef, kurumsal mimari, seçim stratejisi, implementasyon stratejisi, destek-yaşatma stratejisi, göç stratejisi.

Gelin birlikte iyi bir ERP stratejisini oluşturan 6 temel bileşeni inceleyelim.

Vizyonunuz ve hedefleriniz


ERP stratejiniz şirketinizin vizyon ve hedefleri ile uyumlu olmalı.

ERP sisteminizle ilgili alacağınız her karar şirketinizin vizyon ve hedeflerine göre şekillenmeli.


  • Şirketinizi 15 yıl sonra nerede görmek istiyorsunuz?
  • Şirketinizin 3 yıllık hedefleri nedir? 5 yıllık hedefleri? 10 yıllık hedefleri? 20 yıllık hedefleri?
  • Hangi ülkelerde başarıyı hedefliyorsunuz?
  • Hangi alanlarda başarıyı hedefliyorsunuz?
  • Hangi işveren/müşteri grubunda başarıyı hedefliyorsunuz?
  • İnşaat değer zincirinin hangi aşamalarında uzmanlaşmayı ve farklılaşmayı hedefliyorsunuz?
  • Hangi iş süreçleriniz sizin için çok önemli? Hangi iş süreçleri daha az önemli?



Kurumsal Mimari Stratejiniz


Kurumsal mimariniz şirketinizin vizyon ve hedeflerine nasıl bir yapılanma ile, hangi iş süreçlerini nasıl kontrol ederek, hangi sistemleri kullanarak, sistemler arası nasıl bir etkileşim sağlayarak erişeceğini belirler.

Kurumsal mimariniz şirketinizin kabiliyetlerini ve yapabileceklerini belirler.

Kurumsal mimari stratejinizi aşağıdaki sorulara bağlı olarak oluşturabilirsiniz.


  • Şirketinizi nasıl yapılandıracak, zaman içerisinde nasıl şekillendireceksiniz?
  • Kritik süreçleriniz hangileri? Kritik süreçlerinizi nasıl yürüteceksiniz?
  • ERP sisteminizi hangi süreçlerinizde nasıl kullanacaksınız? Hangi departmanlarınız için ERP kullanımı kritik?
  • ERP sisteminiz şirketinizdeki diğer hangi sistemlerle nasıl etkileşim içinde bulunacak? (örneğin, doküman yönetim sistemi ile entegrasyon, CRM sistemi ile veri alış-verişi, MS Project veya Primavera gibi planlama araçları, Rusya'da kullanılan muhasebe paket programı ile veri alış-verişi, holdingde kullanılan İK sistemi ile entegrasyon, vb.)



Seçim Stratejiniz


ERP seçiminde üç tane amaç vardır: şirketinizin iş süreçlerine en uygun yazılımı seçmek, değişikliklere kolay adapte olabilen yazılımı seçmek ve şirketinize destek verecek güçlü bir yazılım sağlayıcısı/entegratör seçmek.

ERP seçiminizi doğru yaparak uzun yıllar sürecek bir başarıya kavuşabilirsiniz. Bu nedenle ERP seçimi yaparken kuvvetli bir seçim stratejisi oluşturmalısınız.

ERP seçim stratejinizi aşağıdaki sorulara bağlı olarak oluşturabilirsiniz.


  • ERP seçimini kim/kimler gerçekleştirecek?
  • ERP seçimini ne kadar sürede tamamlayacaksınız?
  • Değerlendirme yaparken hangi önemli kriterleri kullanacaksınız?
  • Şirketinizin iş süreçlerine en uygun sistemi nasıl tespit edeceksiniz?
  • En adapte edilebilir ve kolay uyarlanabilir sistemi nasıl tespit edeceksiniz?
  • Belirli bir yazılım sağlayıcısı/entegratör ile yıllar boyunca uyumlu çalışma yapabileceğinizi ve kaliteli destek alabileceğinizi neye bakarak anlayacaksınız?
  • Yazılım sağlayıcılarını/entegratörleri nasıl eleyeceksiniz? 
  • Teklifleri nasıl değerlendireceksiniz?


İmplementasyon Stratejiniz


ERP sisteminin şirketinizde kurulumu ve eğitimlerinin yapılarak canlı kullanıma alınması implementasyon devresinde gerçekleşir. İmplementasyon süresi şirketinizin ölçeğine ve kompleksitesine göre birkaç ay ile birkaç yıl arası değişebilir.

ERP yatırımınızdan pozitif geri dönüş alabilmeniz için implementasyonunuzu başarıyla tamamlamanız şart.

ERP implementasyonunuzun başarısı üç unsurla ölçülür: implementasyon sonucunda ortaya çıkan yapının beklentileri karşılaması, implementasyonun planlanan zamanda tamamlanması ve implementasyonun planlanan bütçeyle tamamlanması.

ERP implementasyon stratejinizi oluştururken aşağıdaki sorulardan yararlanabilirsiniz.


  • İmplementasyon için hangi çalışanlarınızı görevlendireceksiniz?
  • İmplementasyonu ne kadar sürede tamamlayacaksınız? İmplementasyonunuzu nasıl yöneteceksiniz?
  • Entegratörünüzle ilişkilerinizi nasıl yöneteceksiniz?
  • Aşamalı geçiş mi yapacaksınız yoksa tek seferde geçiş mi? (phased implementation vs. big-bang implementation)
  • ERP yazılımını olduğu gibi mi kullanacaksınız yoksa yazılımı tamamen kendinize göre mi uyarlayacaksınız? (vanilla implementation vs. high customization)
  • Hangi kritik başarı faktörlerine göre implementasyonu kontrol altında tutacaksınız?
  • Çalışanlarınızın yeniliklere olan direncini nasıl kıracaksınız? Eski alışkanlıklarından nasıl vazgeçireceksiniz?
  • Süreçlerinizi nasıl standartlaştıracaksınız?
  • Hangi sürecinizi nasıl yöneteceksiniz?
  • Süreçlerinizi nasıl sadeleştireceksiniz?
  • Taşeronlarınızı, tedarikçilerinizi, müşterilerinizi, iş ortaklarınızı sisteminize bağlayacak mısınız?


Destek ve Yaşatma Stratejiniz


ERP sisteminizi kurdunuz. On beş yirmi yıl boyunca şirketiniz ERP sisteminizi kullanacak.

Bu dönemde ERP sisteminizi sürekli ayakta tutmak, yaşatmak ve kullanıcılarınızı desteklemek durumundasınız.

ERP destek ve yaşatma stratejinizi oluştururken aşağıdaki soruları kullanabilirsiniz. 

  • Değişiklik yönetimini nasıl yapacaksınız? Süreçlerinizde bir değişiklik yapmanız gerektiğinde işi aksatmadan hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde değişiklikleri nasıl devreye alacaksınız?
  • Versiyon güncellemelerini nasıl devreye alacaksınız?
  • ERP yazılım sağlayıcısının piyasaya sürdüğü yeniliklerin sizin için uygun olanlarını nasıl devreye alacaksınız?
  • Kullanıcılarınızın bilgi seviyelerini nasıl hep yüksek tutacaksınız?
  • Personel sirkülasyonunuz olsa bile yeni gelen personellerinizin hızla sistemi öğrenmesini nasıl sağlayacaksınız?
  • Toplam kaç tane kilit kullanıcınız olacak? Hangi departmanınızda kim kilit kullanıcı olacak?
  • Süreçlerinizi iyileştirmek için nasıl bir yol izleyeceksiniz?
  • İş kurallarınızı ve iş akışlarınızı nasıl yöneteceksiniz? Nasıl güncelleyeceksiniz? Yenilerini nasıl oluşturacaksınız?
  • ERP yazılım sağlayıcınızdan/entegratörünüzden nasıl destek hizmetleri alacaksınız?
  • Kullanıcılarınızın bir problemi olduğunda kimden ve nasıl destek alacaklar?
  • Güvenliği nasıl sağlayacaksınız?
  • Yeni bir uygulama/modül/rapor ihtiyacınız oluştuğunda bu ihtiyacı nasıl karşılayacaksınız?


Göç Stratejiniz


On beş yirmi yıl boyunca ERP sisteminizi kullandınız. Teknolojik birçok yenilik gerçekleşti. Bu teknolojik yenilikleri şirketinize kazandırmak için ERP teknolojinizi yenilemeniz gerekebilir. Bu durumda ya ERP sisteminizin yeni teknolojik platformuna göç etmelisiniz, ya da yepyeni başka bir ERP sistemine geçmelisiniz.

ERP göç stratejinizi aşağıdaki sorulara bağlı olarak oluşturabilirsiniz.

  • ERP sisteminizi yeni bir platforma taşımanız gerektiğini nasıl anlayacaksınız?
  • Göç sırasında işlerinizin etkilenmemesini nasıl sağlayacaksınız?
  • Başka bir sisteme mi geçmelisiniz yoksa aynı sistemin yeni teknoloji platformuna mı taşınmalısınız?


18 Haziran 2013 Salı

e-MOR'dan İnşaat Şirketlerine Özgü 3 Yenilikçi İş Zekası Uygulaması

Yaptığınız tüm faaliyetleri, maliyetleri ve finansal hareketleri kayıt altına alıyorsunuz.

Peki, şirketinizin performansını ölçebiliyor musunuz? Projelerinizin performansını? Finansal performansınızı? Süreçlerinizin performansını?

e-MOR'dan başka hiçbir yerde bulamayacağınız kabiliyette ve içerikte 3 yenilikçi iş zekası uygulaması.

Yönetici Bilgi Panoları.

Sizin için önemli bilgilerin tamamını tek bir ekranda görebilseydiniz, bu nasıl bir ekran olurdu? e-MOR, İş Zekası Uygulamaları kapsamında yöneticilerinizin şirketinizin tamamına hakim olmasını sağlayan Yönetici Bilgi Panoları sunuyor. Organizasyonunuzun her yanından önemli bilgiler yöneticilerinizin önüne aksın. 

Yönetimsel Raporlar.

Bilmek istediğiniz tüm bilgilere istediğiniz zaman tek bir tuşla erişebilseydiniz ne kararlar verirdiniz? e-MOR, İş Zekası Uygulamaları kapsamında yöneticilerinizin doğru kararlar almasına yardımcı olan Yönetimsel Raporlar sunuyor. Yöneticilerinizi bilgiyle donatın, kritik kararlarınızı daha etkili alın.

Bilgi Setleri.

Elinizdeki bilgilere farklı açılardan bakıp zengin anlamlar edinebilseydiniz bugün hangi konuyu incelerdiniz? e-MOR, İş Zekası Uygulamaları kapsamında yöneticilerinizin ve çalışanlarınızın verilere farklı açılardan bakarak kaliteli kararlar almalarını sağlayan Bilgi Setleri sunuyor. Bilgi varlığınızı kolaylıkla inceleyin, sorularınıza hızla cevap bulun.

Her Türlü Şarta Hazır mısınız? İnşaat Şirketinizin Çevikliğini Artırmanızın Yolları

Şirketinizin potansiyeli yüksek.

İşlerinizi büyütebilir, inşaat dünyasını hakimiyetinize alabilirsiniz.

Peki, potansiyelinizi gerçekleştirirken karşılaşacağınız beklenmedik durumlara nasıl hazırlıklı olabilirsiniz? Engelleri aşmanız, tehditleri bertaraf etmeniz, fırsatlardan yararlanmanız için ihtiyacınız olan çevikliğe nasıl erişebilirsiniz?

Sizin için inşaat şirketinizin çevikliğini artırmanızın yollarını araştırdık.

Bu yolları izleyerek başarınızı tehdit eden engelleri ortadan kaldırabilir, karşınıza çıkan fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Anlık olarak durumunuzu görün

Şu anda şirketinizde neler oluyor? Hangi kaynaklarınız nerelerde kullanılıyor? Finansal varlıklarınızın hareketleri ne? Çalışanlarınızın performansı nedir? Şantiyelerinizde bugün yapılması gerekenler yapıldı mı? Güçlü bir ERP sistemi ve iyi bir İş Zekası uygulaması sayesinde maliyetlerinizle, faaliyetlerinizle ve ilerlemelerinizle ilgili gerçek zamanlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Böylece anlık durumunuzu görebilir, şirketinizi, projelerinizi ve kaynaklarınızı gerçek anlamda yönetebilirsiniz. 

Erken uyarı mekanizmaları sayesinde öngörünüzü artırın

Kritik başarı alanlarınızda durumunuz nedir? Gelecek hafta neler olacağını öngörüyorsunuz? Hangi konuda hangi önlemleri almalısınız? Erken uyarı mekanizmaları sayesinde öngörünüzü artırabilirsiniz. Böylece aksaklıkları önceden fark edebilir, birçok gecikmenin ve birçok gereksiz maliyetin önüne geçebilirsiniz. Şantiyelerinizin duraksamasına neden olabilecek konuları da proaktif bir şekilde elemine edebilirsiniz.

Az sayıda kilit çalışanla büyük iş hacmi yönetin

Kilit çalışanlarınız aynı anda kaç işe bakabilir? Aynı anda kaç projede görev yapabilir? Farklı coğrafyalardaki işlerin hepsine nasıl yetişebilir? Az sayıda kilit çalışanla büyüyen iş hacminizi gönül rahatlığıyla nasıl yönetebilirsiniz? İyi bir yönetim sistemi ve sağlıklı bilgi akışı sağlayarak güvendiğiniz kilit çalışanlarınızı verimli kullanabilir, üretkenliklerini artırabilirsiniz. Böylece iş hacminiz büyüse bile işe boğulmazlar ve yüksek performans göstererek iyi sonuçlar üretmeye devam edebilirler.

Süreçlerinizi standartlaştırarak hızlı büyümeye imkan sağlayın

Tüm çalışanlarınız hangi durumda nasıl hareket edeceklerini biliyorlar mı? Görevlerini sizin istediğiniz şekilde yerine getireceklerinden emin misiniz? Aksaklığa yol açacak bir şeyi önceden engelleyebiliyor musunuz? Çalışanlarınıza çok güveniyorsunuz ancak yine de iyi niyetli veya kötü niyetli istismarları engelleyebildiğinizden emin misiniz? Süreçlerinizi standartlaştırıp tüm şirketinize yayabilir, hızlı büyümeye imkan sağlayan bir altyapıya kavuşabilirsiniz. Böylece büyümeniz sırasında ortaya çıkabilecek verimsizliklerin önüne geçebilir, tüm çalışanlarınızdan yüksek performans alabilirsiniz. Yeni alacağınız çalışanları şirketinize hızla adapte ederek onlardan hızla verim almaya başlayabilirsiniz.

Değişikliklere hızla adapte olabilen bir altyapı kurun

Rekabette yaşanacak değişimlere hızla cevap verebilir misiniz? Projelerinizi yürüttüğünüz coğrafyalarda yaşanabilecek çeşitli durumlara hemen reaksiyon gösterebilir misiniz? Hantallıktan kurtulup hızlı hareket edebilir misiniz? Süreçlerinizi hızla değiştirebilir, hızla yeni ortama adapte olabilir misiniz? İnşaat şirketleri her türlü değişime hazırlıklı olmalı. Değişikliklere hızla adapte olabilen bir ERP sistemi kullanarak şirketinizi ve projelerinizi yeni şartlara hızla adapte edebilirsiniz. Böylece herhangi bir değişiklikte süreçlerinizi hızla adapte edebilirsiniz. Süreçlerinizde yapmanız gereken değişiklikleri hızla ve düşük maliyetle yapabilirsiniz.  

4 Haziran 2013 Salı

e-MOR ERP'den İnşaat Şirketlerine Özgü Satın Alma Yönetimi Uygulaması

Satın alma süreçlerinizi nasıl güçlendirebilirsiniz?

Satın alma maliyetlerinizi düşürmenizin kanıtlanmış yolları var mı? Yenilikçi yolları? Denenmiş ve başarısı ispatlanmış yolları?

Satın alma maliyetleriniz toplam maliyetinizin önemli bir parçası.

Satın alma süreçlerinizi iyileştirmeniz ve sağlamlaştırmanız için e-MOR İnşaat ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel Satın Alma Yönetimi uygulamaları barındırıyor.

Satın Alma Yönetimi uygulamasıyla Talep, Teklif Toplama, Teklif Değerlendirme, Sözleşme ve Sipariş aşamalarınızı en iyi yöntemlerle yönetebilirsiniz. İş akışları ve elektronik onay mekanizmaları kurgulayabilir, satın alma zincirinizi kurşun geçirmez hale getirebilirsiniz.

Geçmiş satın alma birim fiyatlarınızı kayıt altında tutabilir, geçmiş satın almalarınızdan elde ettiğiniz deneyimlerden yeni projelerinizde yararlanabilirsiniz.

Çok sayıda güçlü satın alma yönetimi raporlarına tek tuşla erişebilirsiniz.

Satın Alma Yönetimi Uygulaması e-MOR ERP'nin İş Uygulamalarının bir parçası. Üstelik, Proje Yönetimi, Planlama, Depo, Lojistik, Sözleşme, Muhasebe, Finans gibi uygulamalarla tam entegre.

Sizce de satın alma süreçlerinizi güçlendirmenizin zamanı gelmedi mi?

ERP Yazılımı Kullanarak Projelerinizin Maliyetlerini Düşürebilir misiniz?

ERP yazılımları günümüz iş hayatının bir gerçeği.

Peki ERP yatırımı yaparak ne elde edebilirsiniz.

Örneğin, yürüttüğünüz inşaat projelerinizin maliyetlerini düşürebilir misiniz?

Sizin için ERP yazılımlarının yürüttüğünüz projelerinizin maliyetlerine etkilerini araştırdık.

Verimliliğinizi artırın.

İnşaat sektörüne uygun bir ERP yazılımı kullanarak verimliliğinizi artırabilirsiniz. Daha az kaynakla daha fazla iş yapabilirsiniz. Çalışanlarınızın üretkenliğini artırabilir, çok sayıda inşaat projesini az sayıda insan kaynağı ile yürütebilirsiniz. Böylece projelerinizin maliyetlerini düşürebilirsiniz.

Gereksiz satın alımların önüne geçin.

Satın alma maliyetleriniz toplam maliyetinizin büyük bir parçası. ERP yazılımı kullanarak kaynak ihtiyaç planlarınızı oluşturabilir, kaynak ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde satın alımlar gerçekleştirebilirsiniz. Talep, Teklif Toplama, Teklif Değerlendirme, Sözleşme, Sipariş iş akışlarınızı optimize edebilir, gereksiz satın alımların önüne geçebilirsiniz. Böylece satınalma maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Aksaklıkların önüne geçin.

Oluşabilecek aksaklıklardan önceden haberdar olmak güzel olmaz mıydı? ERP yazılımı kullanarak Erken Uyarı Mekanizmaları kurgulayabilir, sisteminizin sizi aksaklıklarla ilgili önceden haberdar etmesini sağlayabilirsiniz. Çalışanlarınız standart ve belirli iş akışları üzerinden çalışacağı için çalışanlarınızın hatalı işler yapmasını da proaktif bir şekilde engelleyebilir, tüm faaliyetlerinizin aynı kalite ile gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Böylece birçok maliyetinizi elimine edebilirsiniz.

Depo maliyetlerinizi düşürün.

Depo maliyetlerinizi düşürmek hayal olmamalı. ERP yazılımı kullanarak depolarınıza tam anlamıyla hakim olabilirsiniz. ERP yazılımı sayesinde depolarınızda hangi malzemenizden ne kadar olduğu, malzemelerinizin durumlarını, malzeme hareketlerinizi yakından izleyebilirsiniz. Depolarınızla malzeme ihtiyaçlarınızı örtüştürebilir, gerektiğinde bir deponuzdan diğer deponuza ilgili malzemeleri aktarabilir, gereksiz satın alımların önüne geçebilirsiniz. Böylece depo ve depolama maliyetlerinizi minimize edebilirsiniz.

Genel giderlerinizi düşürün.

Projelerinizin genel giderlerini ne kadar düşürürseniz o kadar karlılık yakalayabilirsiniz. ERP yazılımı kullanarak genel giderlerinizi kısabilirsiniz. ERP yazılımı sayesinde projelerinizi daha az sayıda çalışanla yönetebilirsiniz. Ayrıca, projelerinizin zamansal uzamasının önüne geçebilir, hatta zamanından erken tamamlayabilirsiniz. Böylece genel giderlerinizi kısabilir, maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Bakım onarım maliyetlerinizi düşürün.

Eğer azımsanmayacak bir makina ekipman parkınız varsa, makina ekipman, bakım ve onarım maliyetleriniz sizin için önem teşkil edebilir. ERP yazılımı kullanarak makinalarınızın verimliliğini yükseltebilir, az sayıda makina ile çok sayıda iş yapabilirsiniz. Ayrıca, bakım onarım planlarınızı yönetebilir, bakım onarım maliyetlerinzi düşürebilirsiniz.

Gereksiz hakediş maliyetlerinin önüne geçin.

Eğer projelerinizde taşeron kullanıyorsanız okumaya devam edin. ERP yazılımı kullanarak taşeronlarınızı etkili yönetebilirsiniz. Sahada gerçekleşen ilerlemeler, taşeron sözleşmeniz ve proje planınız arasında bağ kurarak taşeronunuzun ne kadar hakediş gerçekleştirdiğini yakından takip edebilir, yanlış yönlendirmelerin önüne geçebilir ve gereksiz hakediş ödemesi yapma riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece hakediş maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

21 Mayıs 2013 Salı

e-MOR ERP'den İnşaat Şirketlerine Özgü Finans Yönetimi Uygulaması

Finans süreçleriniz şirketinizin en önemli parçalarından.

Finans süreçlerinizdeki başarınız şirketinizin karlılığını yükseltebilir, başarısızlığınız ise sizi ağır risklerle karşı karşıya da bırakabilir

Finansal varlıklarınızı ve risklerinizi daha etkili yönetmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel Finans Yönetimi uygulamaları barındırıyor.

e-MOR ERP aracılığıyla,

  • Nakit akışınızı
  • Bütçelerinizi
  • Banka işlemlerinizi
  • Ödeme planlarınızı
  • Ödemelerinizi ve tahsilatlarınızı
  • Ödeme taleplerinizi
  • Çeklerinizi, Senetlerinizi
  • Kasanızı
  • Teminat mektuplarınızı
  • Kredilerinizi
  • Sigorta poliçelerinizi
  • Risklerinizi ve limitlerinizi
  • ve çok sayıda işleminizi
etkili yönetebilirsiniz.

Finansal operasyonlarınızı iyileştirebilir, hızlandırabilir ve mükemmelleştirebilirsiniz.

Çok sayıda güçlü finans raporlarına tek bir tuşla erişebilirsiniz.

Üstelik, e-MOR ERP sisteminin Finans Yönetimi uygulaması Planlama Yönetimi, Proje Yönetimi, Muhasebe Yönetimi, Satınalma Yönetimi, Lojistik, Depo, Bordro gibi uygulamalar ile tam entegre.

Sizce de Finans süreçlerinizi güçlü bir ERP sistemine taşımanızın zamanı gelmedi mi?

İnşaat Şirketlerinin Dikkatine! ERP Yazılımı Kullanarak İşlerinizi Hızlandırabilir misiniz?

Eskiden büyük balık küçük balığı yutar derlerdi.

Günümüz iş dünyasında ise kural "hızlı balığın yavaş balığı yutması".

İnşaat şirketinizin faaliyetlerini daha hızlı yürütmesini istiyorsunuz. Projelerinizin duraksamasının önüne geçmek, süreçlerinizi hızlandırarak projelerinizi zamanında tamamlamak ve az sayıda insan kaynağıyla çok sayıda faaliyet yürütmek istiyorsunuz. Böylece kar marjınızı artırabilirsiniz.

Peki şirketinizde ERP sistemi kullanarak faaliyetlerinizi hızlandırabilir misiniz?

Sizin için ERP sistemlerinin inşaat şirketlerinin hızına etkisini araştırdık.

1. Şantiyeleriniz kaynak eksikliği yüzünden duraksamasın.

Koordinasyonsuzluk ve kaynak eksikliği nedeniyle şantiyelerinizin duraksamasını istemezsiniz. 

Yeterince kaynağın doğru zamanda temin edilerek tam zamanında şantiyelerinizde olmasını sağlamak bir hayal değil. 

ERP sisteminizi kullanarak hangi şantiyenizde hangi tarihlerde hangi kaynaklardan ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu, depolarınızda hangi tarihte hangi kaynaklardan ne kadar bulunacağı, ne kadar kaynağı hangi gün temin etmeniz gerektiği, vb. birçok bilgiyi bulabilir, kaynak planlaması yapabilirsiniz. 

Satın alma, ambar, lojistik, tedarik, insan kaynağı, malzeme, makina, proje yönetimi vb. süreçlerinizi entegre yöneterek şantiyelerinizin hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

2. İş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi hızlandırın.

İnşaat şirketiniz büyüdükçe iş akışlarınız ve onay süreçleriniz de karmaşıklaşır. 

Eğer iş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi oluşturmazsanız büyük risklere maruz kalabilir, kontrolü kaybedebilir ve çok sayıda usülsüzlükle karşılaşarak ağır maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. 

İş akışlarınızı ve onay süreçlerinizi ERP sisteminizden yöneterek hem kontrolü elinize alır, hem de iş akışlarınızın ve onay süreçlerinizin hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

İlgili yöneticileriniz dünyanın herhangi bir yerinden onay sürecini takip ederek bir işleme onay verebilir. Böylece süreçleriniz ve şantiyeleriniz onayda bekleyen işlemler yüzünden zamansal kayıplar yaşamaktan kurtulabilir.

3. Erken uyarı mekanizmaları sayesinde aksaklıkların önüne geçin.

Şirketinizin işlerinin büyümesi süreçlerinizi takip etmenizi zorlaştırmamalı. 

Sizin için kritik olan ve hızlılığınızı etkileyen alanları belirleyebilirsiniz. ERP sisteminizi kullanarak bu kritik alanlarınızı yakından takip edebilir, kritik alanlarınızdaki değişimlerden erken uyarı mekanizmaları sayesinde haberdar olabilirsiniz. 

Böylece aksaklıklar oluşmadan tespit edebilir, gerekli önlemleri alabilir ve hızlılığınızı sürdürebilirsiniz.

4. Süreçlerinizi uçtan uca yönetin, koordinasyon problemlerini engelleyin.

Proje yönetimi, planlama, satınalma, depo, lojistik, finans, muhasebe, makina, insan kaynağı vb. süreçlerinizi uçtan uca entegre yöneterek süreçler arası kopuklukların oluşmasını engelleyebilirsiniz. 

Bu süreçlerinizin birbirinden kopuk yürümesi büyük zaman kayıplarına ve anlaşmazlıklara neden olur. 

ERP sisteminiz aracılığıyla süreçlerinizi uçtan uca entegre yöneterek faaliyetlerinizde zaman kayıplarının oluşmasının önüne geçebilir, işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

5. Veri aramaya, verileri birleştirmekle zaman kaybetmeye veda edin.

Veriler spreadsheetlerde, kağıtlarda ve birbirinden kopuk yazılımlarda olduğu zaman doğru verileri bulmakla, bulduğunuz verileri birleştirmekle çok zaman kaybedersiniz. 

Üstelik veri arama ve verileri birleştirmeye çalışma işlerini her bilgi ihtiyacınız olduğunda tekrar tekrar yapmanız gerekli. 

Verileri aramak ve birleştirmeye çalışmakla geçirdiğiniz zamanı süreçlerinizi yönetmekte, kararlar almakta kullanmalısınız. 

İyi bir ERP sistemi verilerinizi tek bir veri havuzunda entegre ederek bilgilerin önünüze akmasını ve aradıklarınıza tek bir tuşla erişmenizi sağlayarak işlerinizi hızlandırmanıza yarayacaktır.

14 Mayıs 2013 Salı

e-MOR'dan İnşaat Şirketlerine Özgü İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları

Süreçlerinizi nasıl iyileştirebilirsiniz?

Kontrolünüzü artırmanızın bir yolu var mı? Aksaklıkların önüne geçmenizin? Onay süreçlerinizi hızlandırmanızın?

Tüm çalışanlarınızın yüksek üretkenlikte olmalarının, hep işlerini doğru şekilde yapmalarının bir yolu?

Süreçlerinizi iyileştirmeniz, hızlandırmanız ve aksaklıkların önüne geçmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları sunuyor.

İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları aracılığıyla süreçlerinizi iyileştirebilirsiniz. Süreçlerinizin rotalarını belirleyebilir, bir kararın hangi durumda hangi yetkilinizin onayına elektronik ortamda sunulacağını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

e-MOR içerisinde inşaat şirketlerine özgü en iyi İş Akışlarını ve Elektronik Onay Rotalarını barındırıyor. Şirketinizi ve projelerinizi yönetirken performansınızı yükseltebilirsiniz.

İş Akışları ve Elektronik Onay Mekanizmaları e-MOR İnşaat ERP Sistemi'nin dönüştürücü altyapı uygulamalarının bir parçası.

Sizce de iş akışlarınızı ve onay rotalarınızı iyileştirmenizin vakti gelmedi mi?





İşlerinizi Daha Hızlı ve Sağlıklı Yönetmenizin Yolları (Operasyonel Mükemmelliğe Ulaşmak Hayal Değil!)

Hangi şirketin atacağı adımlar daha sağlıklı?

Faaliyetlerini yürütürken sistem kullanmayan, dağınık yapıda çalışan, departmanlarının birbiriyle çekişme içinde olduğu bir şirket mi? Süreçleri belirsiz olan, faaliyetleri ve maliyetleri ile ilgili tutarsız verilere ve bilgi kirliliğine sahip olan bir şirket mi?

Yoksa faaliyetlerini entegre bir sistem aracılığıyla yürüten, organize, kurumsal bilgi havuzu oluşturmuş, iş akışlarını ve iş kurallarını belirlemiş bir şirket mi? Süreçlerini iyileştirmiş, işlerini hızlandırmış, maliyetlerini kontrol altında tutan, kararlarını güncel ve güvenilir raporlara bağlı olarak veren bir şirket mi?

Siz de güçlü bir ERP sistemi kullanarak sağlıklı adımlar atabilir, işlerinizi hızlandırabilir ve geleceğe güvenle bakabilirsiniz.

1. İş Akışlarınızı ve İş Kurallarınızı Belirleyin.

Projelerinizi yönetirken, satınalmalarınızı gerçekleştirirken, ödemelerinizi yaparken, hakedişlerinizi düzenlerken, bordrolarınızı oluştururken, muhasebenizi yürütürken, sözleşmelerinizi imzalarken hangi durumlarda hangi akışları kullanacağınızı belirleyin. İş akışlarınızı ve iş kurallarınızı belirleyerek hem çalışanlarınızın verimliliğini artırabilir hem de belirlediğiniz prensiplerin dışında faaliyet gerçekleştirmelerinin önüne geçebilirsiniz.

2. Faaliyetlerinizi ve Maliyetlerinizi Kayıt Altına Alın.

Yürüttüğünüz tüm faaliyetlerinizi ve gerçekleşen tüm maliyetlerinizi tek bir veritabanında kayıt altına alın. Böylece yürüttüğünüz bir sürece uçtan uca bakabilirsiniz. Herhangi bir faaliyeti veya maliyeti kolaylıkla sorgulayabilir, detaylı tespitler yapabilirsiniz.
 

3. Kaynaklarınızı Optimize Edin.

Süreçlerinizi uçtan uca yönettiğiniz için kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilir, ne zaman hangi kaynağa ne iş için nerede ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak kaynak optimizasyonu yapabilirsiniz. Böylece daha az kaynakla daha çok iş yapabilir, maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. Ayrıca, kaynak yetersizliği veya kaynakların zamanında tedarik edilmemesi nedeniyle duraksayan ve aksayan işlerinizden oluşan kayıpları elimine edebilirsiniz. 

4. Süreçlerinizi İyileştirin, Standartlaştırın ve Tüm Şirketinize Yayın.

Süreçlerinizde yaşanan aksaklıkları tespit edin, süreçlerinizi daha etkili, daha kaliteli, daha hızlı ve daha düşük maliyetli yürütmenin yollarını bulun. Güçlü bir ERP sistemi sektörünüze yönelik en iyi uygulamaları sunacak, süreçlerinizi iyileştirmenize olanak sağlayacaktır. Süreçlerinizi iyileştirip standartlaştırarak tüm şirketinize yayın. Böylece tüm departmanlarınız ve dünyanın dört bir yanındaki şantiyeleriniz aynı verimlilikte aynı üretkenlikte ve aynı kalite standartlarında çalışacaklardır.

5. İyi Bir Raporlama Sistemi Kurun.

Elde ettiğiniz verileri etkili bir şekilde kullanmak için şirketinizde güçlü bir raporlama sistemi kurun. Böylece kilit bilgilerin yöneticilerinize hızla ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Raporlarınız ERP kayıtlarınızdan oluşacağı için güncel ve güvenilir olacaktır. Böylece daha etkili kararlar alabilir, daha iyi hamleler yapabilirsiniz.

6. Kurumsal Bilgi Havuzu (Firma Bilgi Kütüphanesi) Oluşturun.

Şirketinizin gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve yürüttüğü projelerden elde ettiği deneyimleri kurumsal bir bilgi havuzunda toplayarak ilgili yöneticilerinizin ve çalışanlarınızın hizmetine sunun. Böylece kurumsal know-how oluşturabilir, çalışanlarınızın hatalar yapmalarını engelleyebilirsiniz.



8 Mayıs 2013 Çarşamba

Şirketinizi ve Projelerinizi İş Zekası İle Yönetin. Sorularınızın Cevaplarını Tek Ekranda Zahmetsizce Bulun

Takip etmek istediğiniz bilgileri tek bir ekranda görmenizin bir yolu var mı?

Hızlı bir yol? Etkili bir yol? Zahmetsiz bir yol?

Peki, siz bir yönetici olarak hangi stratejik bilgileri düzenli olarak takip etmek istiyorsunuz?

ERP sisteminiz yürütülen faaliyetleri ve yapılan maliyetleri kayıt altında alıyor.

Bir yönetici olarak istediğiniz kilit bilgilere tek bir görsel ekrandan erişebilmeniz için e-MOR ERP sistemi içerisinde inşaat şirketlerine özel Yönetici Bilgi Panoları sunuyor.

Yönetici Bilgi Panoları aracılığıyla kilit bilgileri grafikler ve tablolar halinde tek bir ekranda bulabilirsiniz. Böylece Yönetici Bilgi Panonuza tek bir bakış atarak şirketinizle, projelerinizle, faaliyetlerinizle ve maliyetlerinizle ilgili sizin için kilit bilgilere hakim olabilirsiniz.

Yönetici Bilgi Panoları e-MOR İnşaat ERP Sisteminin iş zekası uygulamalarının bir parçası.

Sizce de şirketinizi ve projelerinizi iş zekası ile yönetmenizin vakti gelmedi mi?



7 Mayıs 2013 Salı

Başarılı Şirketlerin Büyüme Sırları. ERP Kullanarak Nasıl Faaliyetlerinde ve Kararlarında Tutarlılık Sağlıyorlar?

İki pedalı olan bir bisiklet düşünün.

İki kişi aynı bisiklete binerler ve birlikte pedal çevirmeye başlarlar.

Karşılarına bir yokuş çıkar. Yokuş diktir.

Arkadaki pedalcı yokuş çıkarken pedal çevirmekten kan ter içerisinde kalır ve "tırmanması ne kadar zor bir yokuştu, bu kadar çok pedal çevirmesem yokuşu çıkamazdık" der.

Öndeki pedalcı ise hiç yorgun görünmemektedir ve şöyle der: "evet zor bir yokuş oldu, bu kadar çok frene basmasam yokuşu çıkamazdık."

Tıpkı birisi pedal çevirirken diğeri frene basan bisikletçiler gibi, şirketler de çoğu zaman farklı yönlere giden, birbirinin zıt işler yapan departmanlara sahiptir.

Başarılı şirketler hedeflerine ulaşmak için hedeflerini iyi tanımlarlar ve tüm çalışanlarının aynı hedef doğrultusunda birbirini tamamlayan işler yapmalarını sağlarlar.

İyi bir ERP sistemi sizin de departmanlarınızın ve çalışanlarınızın aynı hedef doğrultusunda çalışmalarını sağlamanıza yardımcı olabilir.

Süreçlerinizi ERP aracılığıyla standartlaştırabilir ve şirketinizin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin sizin belirlediğiniz yönetim modelleriyle yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece karmaşadan uzaklaşabilirsiniz. Faaliyetlerinizin düzgün yönetildiğinden emin olabilirsiniz. Proje yöneticilerinizin projelerinizi belirlediğiniz yöntemlerle yönetmelerini sağlayabilirsiniz. Birbirinden binlerce kilometre uzaklıktaki farklı projelerinizin aynı yönetim standartlarında yüksek kalitede yürütüldüğünü görebilirsiniz.

İnşaat sektöründe personel sirkulasyonu çok yüksek.

Çalışanlarınızın bir kısmı işten ayrılabilir ve yeni çalışanlar işe alabilirsiniz. Yeni şantiyeler açabilir ve hızla çok sayıda yeni personeli istihdam etmek durumunda kalabilirsiniz.

Peki bu durumda yeni gelen personellerinizin hızla sizin belirlediğiniz yönetim modellerinde çalışmalarını nasıl sağlayabilirsiniz?

ERP kullanıyorsanız yeni gelen çalışanlarınızı hızla yeni sisteminizle ilgili eğitebilir ve çok hızlı bir şekilde çalışma biçiminize adapte edebilirsiniz.

Ne kadar kısa sürede verimli çalışmaya başladıklarına şaşıracaksınız.

Farklı departmanlarınızın birbirleriyle çelişen faaliyetler yapmalarını engellemelisiniz. Departmanlarınızın birbirlerini beklemelerini de engellemelisiniz. Bunun için ERP sistemi sayesinde departmanlarınızı entegre edebilir ve departmanlarınızın daha hızlı çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Departmanlarınız ERP aracılığıyla tek gerçeğe bakabilir ve birbirini tamamlayan kararlar alabilir.

Stoklarınızı ERP sistemi üzerinden takip edebilir, bir şantiyenizde bir malzemeye ihtiyaç duyduğunuzda diğer şantiyelerinizde varsa buralardan transfer yaparak gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.

ERP aracılığıyla tüm projelerinizin maliyetlerini yönetmek için proje maliyet şablonu oluşturabilirsiniz. Böylece tüm projelerinizin aynı maliyet yönetimi yöntemiyle yönetilmesini sağlayabilir, projelerinizi konsolide takip edebilirsiniz.

2 Mayıs 2013 Perşembe

Karınızı Artırın. Çarpıcı ve Etkili 23 Entegre İş Uygulaması

İnşaat sektöründe yapılan araştırmalar süreçlerini entegre yöneten şirketlerin projelerini, faaliyetlerini ve maliyetlerini daha etkili yönettiğini gösteriyor.

Bu durum sayesinde maliyetler azalıyor ve kar artışı sağlanıyor.

e-MOR olarak şirketinizi güçlendirmeniz ve karınızı artırmanız için ERP sistemimizde 23 entegre iş uygulaması sunuyoruz:

İş Uygulamaları
  • Proje Yönetimi
  • Planlama Yönetimi
  • Teklif Yönetimi
  • Satın Alma Yönetimi
  • Ambar Yönetimi
  • Lojistik Yönetimi
  • Dış Ticaret Yönetimi
  • Sözleşme Yönetimi
  • Hakediş Yönetimi
  • Muhasebe Yönetimi
  • Finans Yönetimi
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Bordro Yönetimi
  • Seyahat Yönetimi
  • Makina Ekipman Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Doküman Yönetimi
İş Zekası Uygulamaları
  • Yönetici Bilgi Panoları
  • Yönetimsel Raporlar
  • Bilgi Setleri
Dönüştürücü Uygulamalar
  • Firma Bilgi Kütüphanesi
  • Yetki ve Denetim Sistemi
  • İş Akışı Yönetimi ve Bildirim Sistemi

Daha fazla bilgi için lütfen inşaat ERP web sitemizi ziyaret edin.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

e-MOR ERP Açıklıyor. Projelerinizde Satınalma Maliyetlerinizi Düşürmeniz İçin Altın Değerinde İş Akışları

Satınalma iş akışlarınızı geliştirmeniz projelerinizde satınalma maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olmaz mıydı?

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri olan e-MOR ERP kullanıcıları satınalma iş akışlarını etkili yönetiyor ve projelerinde satınalma maliyetlerini düşürüyor.

İşte satınalma maliyetlerinizi düşürmekte kullanabileceğiniz altın değerinde iş akışlarından bazıları...

1. Satınalma Taleplerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Gereksiz satınalma yapmamalısınız. 

Gereksiz satınalma yapmayı engellemek için birinci önlem olarak satınalma taleplerinizi onay iş akışları aracılığıyla yönetin. 

Taleplerinizi sistematik olarak ERP üzerinden yönetirseniz hem yanlış veya gereksiz talepleri rahatlıkla eleyebilir, hem de talep sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Satınalma talebinizi hangi projenizin hangi aktivitesine istinaden yaptığınızı talepte belirtin. Böylece o aktivite için planlanmış olan bütçe ile kıyaslama yapabilirsiniz.

İş akışınızda satınalma taleplerinin hangi onay rotasına gideceğini talebin toplam tutarı ile belirleyebilirsiniz. Örneğin, 1,000TL'ye kadar taleplerde şantiye şefinin onayı yeterli olurken, 1,000TL-5,000TL arası taleplerde şantiye şefinin onayı sonrası satınalma müdürünün onayı alınsın, 5,000TL-20,000TL arası taleplerde ise diğer kişilerin onayı sonrası genel müdür yardımcısının onayı alınsın, 20,000TL üstü taleplerde talep tüm onaylardan geçtikten sonra son olarak genel müdürün onayına çıksın gibi bir akış belirleyebilirsiniz.

Her projenizde farklı yapılanmanızın olması doğaldır. Projelerinizin büyüklükleri, bulundukları coğrafyalar ve projelerinizin tipleri gereği farklı projelerinizde farklı satınalma talep iş akışları kullanmanız gerekebilir.

2. Satınalma Tekliflerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Doğru tedarikçilerden sistematik bir şekilde teklif toplamalısınız.

En uygun koşullu satınalımı yapmak için tedarikçilerinizin gönderdikleri teklifleri ve yaptığınız pazarlıkları detaylı yönetin. 

Satınalma politikası gereği projelerinizde bir satınalma talebi için en az 3 farklı tedarikçiden teklif toplansın gibi iş kuralları belirleyin. ERP sisteminizde böyle iş kuralları oluşturarak satınalma ekibinizin disiplinli bir şekilde en uygun teklifleri edinmesini sağlayabilirsiniz.

Kara liste yönetimi gerçekleştirin. Tedarikçilerinizin size sunduğu ürün ve hizmetlerden memnun kalmadıysanız kara listeye alarak bu tedarikçilerden hiç teklif toplanmamasını sağlayabilirsiniz.

Teklif toplama iş akışlarınız talep iş akışlarınızla bağlantılı olmalı. Satınalma talebinde talebi oluşturan yetkilinin taleple ilgili detaylı açıklamaları ve görüşleri yer alabilmeli, teklif toplama iş akışınızda da teklif toplama yetkilileriniz bu açıklamalardan ve açıklamalardan yararlanabilmeli. Böylece oluşabilecek hataların ve anlam karmaşasının önüne geçebilirsiniz.

3. Satınalma Tekliflerini Değerlendirmeniz İçin İş Akışları

Tedarikçilerinizin sunduğu teklifler arasından sizin için en uygun koşullardaki teklifleri doğru, hızlı ve pratik bir şekilde tespit edebilmelisiniz.

Teklif mukayyese formlarınızı ERP sisteminiz tarafından otomatik oluşturun ve onay iş akışı aracılıyla onaya sunun. Teklif mukayyese formlarınız topladığınız teklifleri ve tekliflerin pazarlıklarını veritabanınızdan otomatik olarak almalı ve etkili bir yapıda değerlendirmenize sunmalı.

Tıpkı satınalma talep iş akışında olduğu gibi, teklif değerlendirme iş akışında da farklı tutarlar için farklı rotalar kurgulayın. Böylece küçük tutarlı bir satınalmanın teklif değerlendirmesini alt kademelerde tutabilir, orta tutarlı bir satınalmanın teklif değerlendirmesini orta kademelerde gerçekleştirebilir, yüksek tutarlı bir satınalmanın değerlendirmesini ise üst kademelerin yapmasını sağlayabilirsiniz.

Teklifleri değerlendirirken geçmiş projelerinizde elde ettiğiniz deneyimlerden yararlanın. Önceki projelerinizde aynı malzemeyi hangi birim fiyattan aldığınızı ölçebilmeli ve tedarikçilerinizin sunduğu tekliflerdeki kalemleri geçmiş satınalma fiyatlarıyla kıyaslayabilmelisiniz.

Projelerinizin koşullarını göz önüne alarak farklı projelerinizde teklif değerlendirme süreciniz ile ilgili farklı onay iş akışları kurgulayın.

Teklif değerlendirmenizi yapıp hangi ürünü hangi tedarikçiden hangi koşullarda alacağınızı belirleyerek satınalma sözleşmesi veya satınalma siparişine çevirin.

4. Satınalma Sözleşmelerinizi ve Siparişlerinizi Yönetmeniz İçin İş Akışları

Satınalma sözleşmelerinizi en uygun koşullarda yapmalı, siparişlerinizi en iyi koşullarla vermelisiniz. Sözleşmelerinizin ve siparişlerinizin detaylarını etkili takip edebilmelisiniz.

Sözleşmelerinizi ve siparişlerinizi ilgili yetkililerinizin ve yöneticilerinizin incelemeleri için onay iş akışında dolaştırın. Farklı tutardaki sözleşme ve siparişlerinizi farklı kademelerin onayın sunabilirsiniz.

Sözleşmelerinizi tarayıcı ile dijital formata çevirerek ERP sisteminize yükleyin. Böylece satınalma zincirinizi izlerken yaptığınız bir satınalma ile ilgili sözleşmenin orjinal haline erişebilirsiniz.

Satınalma sözleşmelerinizi ve siparişlerinizi ödeme yönetimi, muhasebe, ambar yönetimi vb. iş akışlarınızla entegre edin. Ne zaman hangi tedarikçinize ne kadar ödeme yapacağınızı takip edebilir, depolarınıza hangi tarihte hangi miktarda hangi malzemelerin geleceğini görebilirsiniz.

5. Satınalma İş Akışlarınızın Diğer İş Akışlarınızla Bağlantısı

Satınalma iş akışlarınız yürüttüğünüz diğer iş akışlarıyla yakından bağlantılı. 

Ödeme süreçleriniz, depo süreçleriniz, dış ticaret süreçleriniz, lojistik süreçleriniz, muhasebe süreçleriniz, proje yönetim süreçleriniz ve doküman yönetimi süreçleriniz satınalma iş akışlarınızla entegre çalışmalı. Böylece projelerinizde satınalma maliyetlerinizi sağlıklı ve kalıcı bir şekilde düşürebilirsiniz.

          

23 Nisan 2013 Salı

Şirketiniz ERP'yi Başarıyla Kullanabilir mi? e-MOR İnanıyor

ERP sistemi kullanmak işlerinizde size yardımcı olur mu?

Peki ERP sistemine yapacağınız yatırımın başarılı olması için nelere dikkat etmelisiniz? Şirketinizin ERP sistemini başarıyla kullanması için sunduğumuz önerilere kulak verin.

1. Size ve şartlarınıza en uygun ERP sistemini seçin. ERP seçiminde amaç şirketinizin iş süreçlerine en uyumlu olan ve gerektiğinde hızlı uyarlamalar yapmanıza imkan sağlayacak esneklikte olan ERP sistemini seçmenizdir. Seçeceğiniz ERP sistemi iş süreçlerinize ne kadar uyumluysa o kadar kolay kullanıma alabilir ve fayda sağlayabilirsiniz. İş ihtiyaçlarınız zaman içerisinde değişecektir. Bu değişimlere hızla ve düşük maliyetle adapte olabilen esneklikte bir ERP sistemini tercih ederseniz ERP sisteminizi uzun yıllar boyunca başarıyla kullanabilirsiniz.

2. Kurulum sürecini etkili yönetin. ERP sisteminizi implemente ederken üst yönetim olarak büyük özen göstermeli ve sistemin hızla devreye alınması için irade göstermelisiniz. Kurulum sürecinde yaşanabilecek aksaklıkları iyi yönettiğiniz takdirde sadece birkaç ay içerisinde ERP sisteminizi tam anlamıyla kullanıma almak hayal değil.

3. Süreç uzmanları ve kilit kullanıcılar yetiştirin. ERP kullanımınızın bir kültür olarak yerleşmesi için sisteminizi ve süreçlerinizi iyi bilen süreç uzmanları ve kilit kullanıcılar yetiştirmelisiniz. Her departmanda bir veya iki süreç uzmanı ve kilit kullanıcı yetiştirdiğiniz zaman yeni işe aldığınız çalışanlarınızın işe hızla adapte olmalarını ve ERP sisteminizi hızla doğru bir şekilde kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece uzun yıllar sorunsuz ve başarılı kullanım elde edebilirsiniz.

4. ERP sisteminizi bütün departmanlarınızda ve her projenizde istisnasız kullanın. Tüm ekibinizi tüm süreçlerinizi ERP sistemi üzerinden başarıyla yürütmeleri yönünde motive edin. Süreçlerinizle ve projelerinizle ilgili aldığınız raporların ERP sistemi üzerinden alınmasını şart koşun. Bu durumda yurt içi ve yurt dışı tüm projelerinizde ERP kullanımını sağlayabilir, süreçlerinizin tamamını uçtan uca kontrol altına alabilirsiniz.

Özel ERP Dosyası. İnşaat Şirketleri İçin Fırsat mı Risk mi?

Şirketinizi büyütüyorsunuz.

Daha fazla sayıda proje yürütüyorsunuz. Daha büyük projeler yürütüyorsunuz.

Büyüyen iş hacminizi başarıyla yönetebilmeniz, sürdürülebilir büyüme yakalayabilmeniz için sağlam bir altyapıya ihtiyacınız var.

İhtiyaç duyduğunuz çalışma altyapısına güçlü bir ERP sistemi kullanarak kavuşabilir misiniz?

Sizin için ERP sistemlerinin barındırdığı fırsatları ve riskleri inceledik:

ERP Sistemi'nin Sunduğu Fırsatlar

1. Süreçlerinizi optimize edin. Proje yönetimi, muhasebe, finans, satınalma, hakediş, ambar, lojistik gibi süreçlerinizi optimize ederek şirketinizin performansınız artırabilirsiniz. Daha etkili çalışarak hedeflerinize erişebilirsiniz. 

2. Verimliliğinizi artırın. İyi bir inşaat ERP sistemi verimliliğinizi çok yükseltecektir. Böylece yüksek oranda tasarruf yakalayarak karlılığınızı artırabilirsiniz. Gereksiz satınalmaların önüne geçebilir, gereksiz ödemeleri engelleyebilir, kaynaklarınızı optimize edebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. 

3. Faaliyetlerinizi ve maliyetlerinizi kontrol altına alın. Büyümekte olan şirketler faaliyetlerini ve maliyetlerini kontrol altına almalı, aksi takdirde hiç beklemedikleri tatsız sürprizlerle karşılaşabilirler. İşlerin doğru ve zamanında yapıldığından, maliyetlerin bütçe disiplini sayesinde kontrol altında tutulduğundan, nakit akışınızın pozitif seyrettiğinden emin olmalısınız.

4. Daha etkili kararlar alın, doğru hamleler yapın. Önünüzü görebilmeniz, projelerinizle, faaliyetlerinizle, maliyetlerinizle ve kaynaklarınızla ilgili etkili kararlar alabilmeniz için iyi bir ERP yazılımının size sunacağı güncel raporlara ihtiyacınız var. Yanlış yönlendirilmemeniz, kararlarınızı zamanında almanız, detaylı inceleme yapabilmeniz ERP sistemi kullanmanıza bağlı.

5. Projelerinizi bütçe dahilinde ve zamanında tamamlayın. İyi bir inşaat ERP yazılımı kullanarak yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm projelerinizi etkili yönetebilirsiniz. Projelerinizin bütçelerini detaylı takip edebilir ve kontrol altında tutabilirsiniz. Projelerinizin ilerlemelerini detaylı ve anlık olarak takip edebilir, zamansal sapmaları öngörebilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz.

6. Karlı büyüme gerçekleştirin, kalıcılık sağlayın. İş hacminizin büyümesini karlılığınıza yansıtın, büyümeniz kalıcı olsun. Güçlü bir ERP sistemi kullanırsanız maliyetlerinizi ve kaynaklarınızı daha iyi yönetebilir, karlılığınızı artırabilirsiniz. Sağlam bir yönetim altyapısı kurduğunuz için ilerleyen yıllarda da etkili çalışma biçimlerini her an uygulayabilir ve karlılığınızı sürdürebilirsiniz. 

ERP Sistemi'nin Barındırdığı Riskler ve Riskleri Yönetme Yolları

1. Yanlış seçim yapmayın, sektörünüz ve sizin için en uygun ERP sistemi'ni seçin. Doğru ERP seçimi nedir? Doğru ERP seçimi şirketinizin süreçlerine en uyumlu ve gerektiğinde uyarlama yapabilmeniz için en esnek ERP yazılımını seçmek ve şirketinize uzun vadeli, kaliteli hizmet verebilecek yazılım şirketini seçmektir. Doğru ERP sistemini seçtiğiniz zaman süreçlerinizle ilgili uyumsuzluklar yaşamazsınız, ihtiyaç duyduğunuz raporları hazır bir şekilde bulursunuz ve gerektiğinde yazılımda uyarlamalar yaptırarak çalışmalarınızı sorunsuz yürütebilirsiniz.

2. İmplementasyonda başarısızlığa uğramamak için implementasyonu profesyonel bir şekilde yönetin. ERP implementasyonunuzun başarılı olması için implementasyon sürecinizi profesyonel ve bilimsel yöntemlerle yönetmelisiniz. İmplementasyonunuza en iyi çalışanlarınızı atamalı, üst yönetim desteği sağlamalı ve implementasyonunuzu yakından takip etmelisiniz.

3. Kullanıcılarınızın direncini kırın. Bazı kullanıcılarınız çeşitli sebepler öne sürerek yeni sisteminizi kullanmaya direnç gösterebilir. Bu durumda sebep ne olursa olsun kabul etmeyin ve kullanımı zorunlu kılın. Üst yönetiminizin kararlı tutumu kullanıcılarınızın gereksiz yere oluşturduğu direnci kırmanıza yetecektir.

ERP sistemlerinin inşaat şirketinize kazandıracağı fırsatlardan yararlanın. Bu araştırmamızda da yer alan risklere hazırlıklı olursanız şirketinizi kıskanılacak başarılara taşıyabilirsiniz. 

17 Nisan 2013 Çarşamba

ERP Sayesinde Projelerinizde Satın Alma Maliyetlerinizi Düşürmeniz Mümkün mü?

Satınalımlarınız sizin için önemli.

Ne de olsa projelerinizin maliyetlerinin önemli bir kısmını satınalımlarınız oluşturuyor.

Doğru zamanda doğru malzeme ve hizmetleri doğru koşullarda aldığınızdan emin olmalısınız. Gereksiz satınalımlardan kaçınmalı, sizin için avantajlı birim fiyatlarla alımlar yaparak maliyetlerinizi düşürmelisiniz.

ERP sisteminiz projelerinizin satınalma maliyetlerini düşürmenizde en büyük yardımcınız olacaktır.

Talep Yönetimi

Hem şantiyelerinizden gelen satınalma taleplerinizi hem de merkezinizde oluşturulan satınalma taleplerinizi sistematik olarak yönetebilirsiniz. Talepleri kaynak ihtiyacınızla ve bütçelerinizle karşılaştırabilir, gereksiz bir satınalmanın önüne geçmek için elektronik onay mekanizmaları kurgulayabilirsiniz. Doğru talepleri doğru zamanda hızla onay rotasından geçirebilirsiniz. Böylece gereksiz satınalım yapılmasını engelleyebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.


Teklif Toplama Yönetimi

Teklif toplama sürecinizi sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Projenizi yönetirken bir satın alımda en az dört tedarikçiden teklif alınsın gibi iş kuralları belirleyebilirsiniz. Onaylı tedarikçiler ve taşeronlar arasından teklifler toplayabilir, kara listede olan tedarikçi ve taşeronların teklif vermelerini engelleyebilirsiniz.


Teklif Değerlendirme Yönetimi

Tekliflerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Teklif değerlendirme formlarınızı otomatik olarak oluşturarak elektronik onay rotalarında ilgili yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz. Tekliflerin her birinin detaylarına girip değerlendirme yapabilirsiniz. Böylece teklifleri etkili değerlendirerek sizin için en avantajlı teklifi hızla tespit edebilirsiniz.


Satınalma Sözleşmesi Yönetimi

Gerçekleştirdiğiniz satınalma sözleşmelerinizi sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Satınalma sözleşmelerinizi elektronik onay rotalarında ilgili yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz. Böylece sizin için en uygun koşullarda sözleşme imzalabilirsiniz.


Sipariş Yönetimi

Verdiğiniz siparişleri sistematik bir şekilde yönetebilirsiniz. Siparişlerinizi detaylarıyla kayıt altına alabilir ve raporlayabilirsiniz. Siparişlerinizi yakından takip edebilir, depo girişlerinde kalite kontrol gerçekleştirebilirsiniz.


Detaylı Raporlama

Satınalım süreçlerinizle ilgili detaylı raporlar elde edebilirsiniz. Satınalma bütçelerinizi detaylı olarak yönetebilir, maliyetlerinizi bütçenizle sınırlamaya odaklanabilirsiniz.


Satınalma Zincirinin Tüm Aşamalarını Yakından İzleme

Bir satınalımın tüm aşamalarını detaylı olarak yakından izleyebilirsiniz. Tüm aşamalardaki bilgilere ve dokümanlara tek tuşla erişebilirsiniz.


Daha Az Satınalmacıyla Daha Çok İş Yapma

Satınalmacılarınızın daha verimli çalışmalarını sağlayabilir, az sayıda satınalmacıyla çok fazla iş yapabilirsiniz.

16 Nisan 2013 Salı

Sancısız ERP Geçişi Mümkün

İnşaat şirketinizi ERP'ye taşımak istiyorsunuz.

Bu geçişin sancısız olması mümkün ve tamamen sizin elinizde.

İşte sancısız ERP geçişinin yolları:

Üst yöneticilerinizin desteğiniz alın

ERP geçişinizin sancısız olmasını istiyorsanız ilk yapmanız gereken iş üst yöneticilerinizin desteğini almaktır. Üst yöneticilerinizin gözle görülür desteği çalışanlarınızın ERP geçişine daha fazla önem vermelerini sağlayacaktır.


Hedeflerinize odaklanın, kilometre taşlarınızdan sapmayın

ERP geçişiyle neleri hedeflediğinizi çok açık ve net bir şekilde belirlemelisiniz. Hedeflerinizi tüm şirketinizle ve üst yöneticilerinizle her fırsatta paylaşmalı, tüm şirketinizin ERP geçişinde titiz davranmalarını sağlamalısınız. Geçişinizi kilometre taşlarıyla takip etmeli ve kilometre taşlarınızdan en ufak bir sapmanın bile olmasına izin vermemelisiniz. Kilometre taşlarınıza zamanında ulaştıkça gerek çalışanlarınız gerekse üst yöneticileriniz ortaya somut olarak çıkmaya başlayan sonuçlardan memnun olacak, daha fazla motive olacaklardır.

Periyodik toplantılar gerçekleştirin

ERP implementasyonunda görevli kişilerle haftada bir kere veya iki haftada bir kere periyodik toplantılar gerçekleştirin. Bu toplantılarda kilometre taşlarınıza ve hedeflerinize ulaşmanıza engel olabilecek riskleri tespit ederek gerekli önlemleri erken alabilirsiniz.

İletişim kurun

ERP geçişi sırasında elde ettiğiniz başarıları tüm şirketinizle ve üst yöneticilerinizle paylaşın. Motivasyonu artırarak şirketinizin ERP geçişine daha fazla zaman ayırmasını sağlayabilirsiniz. Yaşanan veya yaşanabilecek problemleri erken teşhis edip ilgili kişileri zamanında uyarabilir, sancı doğurabilecek konuları proaktif bir şekilde yönetebilirsiniz.

Direnci aşın

Şirketlerde ERP geçişi sırasında çalışanlardan bazıları direnç gösterebilir. Direncin birçok farklı sebebi olabilir. Önemli olan direnci başarıyla yönetmek ve ortadan kaldırmaktır. Direnç gösteren çalışanlarınıza ERP sistemini kullanan çalışanlarınızı örnek göstererek onları pozitif motive etmeyi deneyin. Birçoğu pozitifi motivasyon sayesinde direnmekten vazgeçecektir. Pozitif motivasyonla direncini kıramadığınız çalışanlarınızı ise şirket kurallarınız çerçevesinde negatif motivasyon kullanarak motive edin.

Doğru ERP yazılımını ve doğru ERP şirketini tercih edin

ERP geçişinizi rahat gerçekleştirmeniz için en önemli unsurlardan birisi de şirketiniz için doğru ERP yazılımını ve doğru ERP şirketini tercih etmenizdir. Şirketinizin iş süreçlerine en uygun süreçleri barındıran ve kolay implemente edilebilen, sektörünüzde kanıtlanmış bir ERP yazılımını seçmeli, deneyimli ve profesyonel bir ERP danışman kadrosu barındıran bir ERP şirketini tercih etmelisiniz. Böylece ERP geçişinizi daha hızlı ve sancısız gerçekleştirebilirsiniz.